Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbatul care a OMORÂT 15 oi după ce a intrat intenţionat cu maşina în ele și-a primit pedeapsa: Ce au decis judecătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul de 46 de ani din Alba, care, supărat că animalele intraseră să pască pe terenul său, a intrat intenţionat cu maşina într-o turmă de oi, omorând 15 dintre ele, rămâne condamnat la închisoare cu suspendarea executării.

În urma incidentului, nouă animale au murit pe loc, iar alte şase ulterior, în timp ce mai multe oi au fost rănite grav. Scena şocantă petrecută sub ochii unor martori a avut loc în decembrie 2016. Dosarul penal constituit pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, rănirea şi schinguirea animalelor, respectiv distrugere a fost finalizat.

Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât în 24 martie 2020 condamnarea inculpatului R. Nicolae la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Bărbatul este recidivist, în trecut acesta fiind condamnat, tot la închisoare cu suspendare, pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

Potrivit actului de trimitere în judecată, în decembrie 2016, un cioban a dus la păşunat turma de oi a unui proprietar de ovine pe un teren al acestuia din extravilanul localităţii Noşlac, cultivat cu porumb, dar recoltat la acel moment. De o parte şi de alta a acestui teren se aflau două suprafeţe cultivate cu lucernă, aparţinând lui R. Nicolae. Acesta s-a enervat când a constatat că o parte din oi au intrat pe unul din cele două terenuri ale sale, motiv pentru care s-a urcat într-o autoutilitară, însoţit de cei doi fii ai săi, şi s-a dus la terenul său, unde a lovit, cu intenţie, turma de ovine. În urma incidentului, mai multe oi au murit, iar altele au fost rănite grav.

„După aceasta, inculpatul a părăsit locul, fără să mai spună nimic. Ulterior, au mai decedat 3 oi, rezultând un total de 9 oi decedate, altele 3 au avut membrele fracturate, iar 8 oi care erau gestante au avortat în urma lovirii cu autoutilitara”, astfel este descrisă fapta agresorului în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată. mÎn final, au murit 15 oi pentru care instanţa l-a obligat pe agresor la plata sumei de 10.340 de lei reprezentând daune materiale suferite de proprietarul animalelor.

Curtea de Apel a admis apelul inculpatului şi a dispus, în plus faţă de Judecătoria Aiud, ca în locul confiscării autovehiculului cu care a săvârşit infracţiunea să fie confiscată contrvaloarea în bani a acestuia, adică suma de 2.000 de lei. ”Desfiinţează sentinţa penală atacată sub aspectul dispoziţiei de confiscare a autoutilitarei aparţinând inculpatului şi procedând la o nouă judecare a cauzei: În baza art. 112 alin. 2 raportat la art. 112 alin. 1 lit. b) Cod penal dispune confiscarea în parte de la inculpat prin echivalent bănesc a autoutilitarei folosită la săvârşirea faptelor prevăzute de legea penală, respectiv suma de 2.000 lei”, se susţine în sentinţa definitivă a instanţei de judecată.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea