Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat din Alba condamnat pentru un accident stupid: A omorât un biciclist după ce a deschis portiera fără să se asigure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba condamnat pentru un accident stupid: A omorât un biciclist după ce a deschis portiera fără să se asigure

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Alba Iulia a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă după ce a ucis un biciclist deschizând portiera mașinii în care se afla, fără să se asigure.

Tragedia s-a petrecut în aprilie 2019, pe strada Carpenului din municipiul Alba Iulia.

La data de 09 aprilie 2019, în jurul orelor 16:21, inculpatul A. A. A., în calitate de pasager în autoturismul ce se afla parcat pe partea dreaptă a carosabilului străzii Carpenului din municipiul Alba Iulia, intenționând să coboare din autoturism, a deschis portiera fără a se asigura, acroșându-l astfel pe numitul D. A., ce se deplasa pe bicicletă, la o distanță de aproximativ 0,45 m de autovehicul.

În urma impactului a rezultat rănirea numitul D. A., iar ulterior decesul acestuia.

Situaţia pasagerului a fost agravată de declaraţia şoferului, ginerele său, care, imediat ce a oprit maşina, l-a atenţionat pe acesta să nu deschidă portieră fără să se asigure, respectiv să aibă grijă la bicicilistul care se apropia. Bărbatul a susţinut că, iniţial, a deschis portiera din stânga spate aproximativ 10 cm, asigurându-se atât cât i-a permis vizibilitatea, pentru ca apoi să deschidă uşa mai larg, moment în care persoana aflată pe bicicletă a acroşat portiera, s-a dezechilibrat şi a căzut.

”Inculpatul a arătat faptul că în momentul în care a deschis uşa mai larg, a fost avertizat de şoferul autovehiculului, care i-a spus să nu deschidă portiera şi să aibă grijă la bicicletă, însă evenimentul s-a derulat foarte repede, astfel încât nu a mai avut timp să închidă portiera. A declarat că nu se consideră vinovat de producerea accidentului rutier, culpa aparţinându-i persoanei vătămate, care a circulat mult prea aproape de autoturism şi cu viteză mult prea mare”, se susţine în hotărârea instanţei de judecată.

În cursul anchetei a fost realizată şi o expertiză judiciară, care a concluzionat că accidentul nu ar fi putut fi evitat, în condiţiile date, de către victimă: ”Niciuna din probele dosarului nu relevă vreo încălcare de către biciclist a vreunei norme la regimul circulaţiei rutiere. În raport de ansamblul materialului probator administrat, se va reţine culpa exclusivă a inculpatului în producerea evenimentului rutier”.

O societate de asigurare va trebui să plătească cheltuielile cu spitalizarea victimei care se ridică la aproape 47.000 de lei.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea