Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Aiud judecat pentru amenințarea concubinei și nerespectarea ordinului de protecție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat din Aiud judecat pentru amenințarea concubinei și nerespectarea ordinului de protecție

Un bărbat din Aiud a fost trimis în judecată după ce și-a amenințat cu moartea concubina. Acesta mai este acuzat și de încălcarea ordinului de protecție. Dosarul a trecut de camera preliminară în data de 5 iunie 2024, încheierea Judecătoriei Aiud putând fi contestată la Tribunalul Alba.

Faptele au avut loc în perioada 15 -18 aprilie 2023. Ca în mare parte a cazurilor de violență domestică, totul a început după consumul de alcool.

După ce a băut bine, bărbatul (Adrian P.) a început să își amenințe iubita cu moartea. I-a spus că „o va călca în picioare şi că va băga cuţitul în ea, ceea ce i-a creat acesteia din urmă o stare de temere, astfel că a solicitat intervenţia organelor de poliţie, care au emis ordin de protecţie provizoriu”, se arată în motivarea instanței.

Citește și: SCANDAL într-o familie din Aiud: Bărbat de 55 de ani, cu dosar penal pentru amenințare și ordin de protecție, după ce soția a sunat la 112

Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție, însă, în aceeași zi, acesta a încălcat ordinul și a mers la locuința femeii, deși îi era interzis să se apropie de ea. Poliția a reținut, astfel, în dosarul constituit și infracțiunea de încălcare a ordinului de protecție, care se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Pentru amenințare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă penală.

„Constată competenţa Judecătoriei Aiud, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud la data de 09.04.2024 în dosar nr. 471/82/P/2023, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul P.A., pentru săvârșirea infracţiunilor de amenințare (număr nedeterminat de acte materiale) şi nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecţie”, se precizează în dispozitivul încheierii de la Judecătoria Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei! CFR a impus restricții de viteză în anumite intervale de timp, deocamdată doar până în 21 iunie, astfel că trenurile vor circula mai încet față de viteza normală cu 20 – 30 km/oră pe secțiile de circulație unde se vor înregistra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea