Rămâi conectat

Actualitate

Banii sau viaţa varianta Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Ciugud, a fost prins în flagrant miercuri, 21 martie, de către poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul mascaţilor SIR şi ai agenţilor SOS Alba, în timp ce primea de la victimă suma de 200 de lei, bancnotele fiind marcate cu menţiunea „ŞANTAJ”.
Oamenii legii fuseseră sesizaţi cu o zi în urmă, de către un bărbat de 41 de ani, din Cugir, care susţinea că în cursul lunii martie, a primit mai multe apeluri telefonice de la M.O., de 28 de ani, din Ciugud, care l-a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea în cazul în care nu îi va da o sumă de bani. Din cercetările efectuate de poliţişti reiese că victima se cunoştea cu suspectul, între ei intervenind neînţelegeri legate de o pretinsă datorie a victimei către acesta. Povestea acestei datorii este însă mai neobişnuită. Cugireanul care este angajatul unei societăţi de pază şi protecţie a fost ajutat, potrivit lui M.O., la mai multe intervenţii, în cadrul activităţii sale ca agent de pază, suspectul având promisiuni că şi el va primi un post la societatea respectivă. După ce M.O. şi-a dat seama că nu va fi angajat aşa cum credea, i-a solicitat fostului amic, agentul de pază, ameninţându-l chiar cu moartea, jumătate din salariul său, bani ce i s-ar fi cuvenit pentru sprijinul ce i l-ar fi acordat cugireanului în îndeplinirea obligaţiilor profesionale. Flagrantul poliţiştilor a fost realizat în colaborare cu reclamantul, pe raza oraşului Cugir. Chemat să primească banii M.O. a fost surprins în timp ce primea de la victimă suma de 200 de lei, marcaţi cu „ŞANTAJ”. M.I. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de şantaj.

Bogdan PRESECAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Piața de retail din România rămâne printre cele mai profitabile din regiune. Ce planuri există pentru județul Alba?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Piața de retail din România rămâne printre cele mai profitabile din regiune. Ce planuri există pentru județul Alba?

Piața de retail din România rămâne printre cele mai profitabile din regiune și există branduri noi care mai doresc să vină aici în acest an, a declarat directorul agenției de retail Colliers România, Liana Dumitru, la o conferință de specialitate, vineri trecută.

„Am încheiat un an destul de dificil cu multe provocări, dar și cu rezultate peste așteptări. Am asistat la o revenire rapidă a consumului după ridicarea restricțiilor, odată cu venirea verii, trafic ridicat în centrele comerciale, consum pe cap de locuitor cu niveluri peste țări. în regiune.Deși în 2022 aveam în jur de 150.000 de metri pătrați de proiecte de retail anunțate, doar jumătate dintre ele au fost livrate, majoritatea fiind amânate până în acest an.Piața din România rămâne în continuare printre cele mai profitabile din regiune, așa că există noi branduri care încă doresc să intre pe piață anul acesta. Anul trecut am văzut mărci precum Primark, Footlocker și Teddy și-au deschis primele magazine locale. Ne așteptăm ca și alte mărci să ni se alăture anul acesta. S-ar putea să vedem astfel de tendințe venind de pe piețele din Polonia. Polonia este, totuși, în mod tradițional o poartă de intrare în regiune pentru mărcile occidentale, dar am observat un interes crescut și din partea țărilor baltice, nordice și Ucraina. companiile care sunt deja prezente pe piață cu unele dintre mărcile din portofoliu să vină cu noi concepte, pentru a-și consolida în continuare cotele de piață”, a subliniat Dumitru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit lui Dumitru, factorii de incertitudine care au planat asupra întregii piețe în 2022 au fost creșterea costurilor de construcție, utilități și finanțare, ceea ce a îngreunat atât de mult întregul proces decizional la nivel de companie.

„Din cei puțin peste 75.000 de metri pătrați care au fost livrați anul trecut, majoritatea au fost proiecte de parcuri cu amănuntul sau extinderi ale proiectelor existente. Am văzut extinderi în București, Craiova, Baia Mare sau în zone satelit, comunități satelit, proprietăți de zonă rezidențială în apropierea marilor orașe precum precum Timisoara, Cluj, Iasi, chiar si Bucuresti.Anul acesta arata mult mai efervescent.Avem 240.000 de metri patrati anuntati la livrare si am putea spune ca este cea mai mare livrare din ultimii zece ani.Desigur, pot fi mai multe schimbari, dar ne asteptam sa se adevereasca undeva in jur de 200.000 de metri patrati.Peste jumatate din proiectele anuntate sunt proiecte de retail park.Anul acesta, Aradul va fi vedeta cu doua proiecte anuntate, dar vom vedea si alte orase – Alba Iulia, Pitesti, Giurgiu, Vaslui, Campulung – primesc noi proiecte.De asemenea, dupa o pauza de mai bine de sase ani, vom avea si o prima livrare a unui mare centru comercial traditional in Craiova – Promenada Mall – o suprafata de 65.000 mp. proiect de metru urmând să fie livrat spre sfârșitul anului”, a spus Liana Dumitru.

Dumitru a adăugat că, în ceea ce privește cererea, majoritatea categoriilor de retail au avut creșteri semnificative în 2022, atât față de 2000, cât și chiar față de 2021.

Unii dintre cei mai importanți jucători din industria imobiliară au participat vineri la evenimentul „Real Estate & Construction Forum”, unde a fost discutată stadiul actual al industriei imobiliare, cu accent pe retail, industrial și logistică și birouri și sectoare rezidentiale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Scutiri de la plata impozitului pe profit pentru 10 ani: Cine ar putea beneficia de facilitățile pe care le pregătește Guvernul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scutiri de la plata impozitului pe profit pentru 10 ani: Cine ar putea beneficia de facilitățile pe care le pregătește Guvernul

Un pachet de propuneri de facilități fiscale sunt pregătite de Executivul de la București pentru a crește atractivitatea zonelor libere din România și să atragă mai mulți investitori, dar și forță de muncă de peste hotare.

Proiectul legislativ propus de reprezentanții coaliției de guvernare prevede că, în zonele libere, concesionarii terenurilor și construcțiilor ar putea fi scutiţi de la plata impozitului pe profit în primii 10 ani de activitate. Proiectul mai prevede ca pentru întreaga durată a contractului de concesiune să fie scutiţi și de la plata impozitului pe clădiri şi terenuri.

Totodată, propunerea legislativă mai prevede că administraţiile zonelor libere să fie scutite de la plata impozitului pe clădirile din proprietate. Cu condiția ca acestea să nu fie închiriate sau concesionate. De asemenea, administrațiile vor putea da în arendă terenurile agricole libere neînchiriate şi neconcesionate, unor persoane juridice autorizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul legislativ, inspirat de modelul Lituaniei de gestionare a zonelor libere, mai prevede că după scutirea de la plata impozitului pe profit în primii 10 ani de activitate, concesionarii să achite doar 7,5% în următorii șase ani.
Liber la asociere cu investitorii străini

Pentru că, în prezent, regiile autonome ale zonelor libere nu beneficiază de posibilitatea de a desfăşura activităţi de marketing pentru a atrage operatori economici, proiectul aduce o modificare și în acest sens. Astfel, propunerea prevede că administrațiile zonelor libere și operatorii se vor putea asocia cu persoane fizice sau juridice, române ori străine, ”pentru promovarea activităţilor din zonele libere şi identificarea de participanţi la procedurile de concesionare/închiriere”.

O altă modificare inclusă este referitoare la clădirile din interiorul zonelor libere care vor putea fi amenajate ca spații de cazare temporare pentru angajaţii operatorilor economici din zona liberă. Prevederea anterioară este că “clădirile din interiorul zonelor libere nu pot fi folosite ca locuinţe” cu excepţia locuinţelor de serviciu.
Facilități pentru atragerea de forţă de muncă din afară

Conform inițiatorilor proiectului necesitatea modificării regimului clădirilor arată că din întâlnirile cu operatorii/concesionarii de pe platforma Curtici a Regiei a reieşit necesitatea cazării personalului în interiorul zonei libere. Din feedback-ul primit a reieșit că principalele priorități sunt scăderea costurilor cu cazarea și transportul angajaţilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin eliminarea timpului necesar deplasării la/de la locul de muncă, respectiv creşterea confortului angajaţilor.

Prin argumentele aduse de autorii proiectului pentru crearea unui pachet de facilități fiscale special pentru zonele libere se numără și situaţia geopolitică actuală privind Ucraina. Potrivit acestora, conflictul din țara vecină determină anumiţi investitori să își relocheze producţia industrială către zona României, iar crearea acestuipachte ar crește atractivitatea ofertei. Totodată, conform autorilor, criza acută de forţă de muncă din România obligă operatorii economici să recurgă la la atragerea de forţă de muncă din state terţe, conform unei analiza Profit.ro.

Sursa: infofinanciar.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Reforma pensiilor 2023: Nici o pensie să nu fie mai mare decât salariul la momentul pensionării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reforma pensiilor 2023: Nici o pensie să nu fie mai mare decât salariul la momentul pensionării

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali a declarat la RFI că o renunțare la reforma pensiilor speciale ar fi o glumă. Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, a avansat această ipoteză, precizând că sunt țări care au renunțat la mari reforme din PNRR. Daniel Fenechiu spune că nu se va renunța la reforma pensiilor speciale din PNRR.

„Nimeni nu-și dorește să ne asumăm o renunțare și acum eu pot vorbi doar în numele PNL, reforma pensiilor de serviciu a fost o reformă care a fost asumată de PNL de mai multă vreme. De câțiva ani de zile, noi am discutat pe tema asta. Primul Guvern liberal din 2019, a încercat să rezolve această problemă. Ulterior, a fost al doilea Guvern, condus de Florin Cîțu, când a fost inclusă în PNRR această obligație, care a fost practic asumată de România, aș putea spune că nu a fost impusă. În continuare, Guvernul actual condus de Nicolae Ciucă își dorește să rezolve această problemă. Deci ideea să renunțăm la PNRR de bună voie pentru a proteja pensiile de serviciu este o glumă, din păcate o glumă nu foarte bună, pe care nici măcar ca glumă nu ne dorim să o discutăm. Deci în ceea ce ne privește, facem tot ce este posibil ca să rezolvăm această problemă, iar faptul că utilizăm timpul care ne-a fost dat de către CE nu e altceva decât o dovadă a faptului că chiar încercăm să venim cu o variantă care să fie o variantă solidă. De aia nu ne-am grăbit”, afirmă liderul senatorilor PNL, informează Mediafax.

El afirmă că Marcel Boloș a prezentat o ipoteză neasumată de Executiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Haideți să vă spun un lucru, e foarte ușor să renunți, dar în contextul în care țara are nevoie de investiții, de infrastructură, de o serie de lucruri care sunt prinse în finanțările din PNRR, nu este o soluție bună să te gândești la a renunța. Eu cred că prin dialogul care-l avem constant cu Comisia Europeană, premierul Nicolae Ciucă are o relație extrem de bună cu toți decidenții din Comisia Europeană, eu cred că soluția care se va găsi va fi o soluție care va satisface exigențele CE, pentru ca să nu blocăm PNRR-ul”, adaugă fenechiu.

El apreciază că reforma pensiilor speciale reprezință „un cartof fierbinte”.

„Este un cartof fierbinte, dar și cartofii fierbinți trebuie gestionați. Eu cred că acest cartof fierbinte va fi gestionat. Problema este legată de faptul că soluția care va trebui să fie legiferată va trebui să fie o soluție care să permită continuarea PNRR-ului. Din punctul ăsta de vedere, sunt niște lucruri care deja au fost stabilite, în sensul ca nici o pensie să nu fie mai mare decât salariul aflat în plată la momentul pensionării, separat de treaba asta, introducerea contributivității, eventual cu suportarea unei diferențe, pentru a nu bulversa corpul celor care ar urma să se pensioneze. Deci sunt niște lucruri care se află în momentul de față în discuție, eu nefiind implicat direct în stabilirea soluțiilor, nu mi-aș dori să aleg foarte mult, pentru că există posibilitatea ca lucruri care le văd eu astăzi mâine sau poimâine să fie altfel structurate în ceea ce urmează să vină în Parlament. Eu am încredere în toți decidenții politici atât din PNL, cât și din PSD, cât și din UDMR că cu toții ne dorim să avem acces la fondurile din PNRR și că vom reuși să-i dăm de capăt acestei probleme, făcând o lege care să reziste și controlului de constituționalitate, care în opinia mea este principala problemă a proiectului care ar urma să fie adoptat”, încheie Fenechiu.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare