Rămâi conectat

Actualitate

Bani în plus pentru programul ”Prima Casă”: Ministerul Finanțelor realocă 28 de milioane de lei pentru 9 bănci care și-au epuizat plafonul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

prima casaProgramul „Prima Casă” primeşte din nou bani. Ministerul Finanţelor realocă 28 de milioane de lei pentru nouă bănci care și-au terminat deja plafonul şi constituie un fond de rezervă de 10 milioane de lei, din care băncile care îşi epuizează plafoanele de garanţii se pot alimenta pentru a acorda credite.

În condiţiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-și cumpere o locuință. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităţilor de garantare în urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei către 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Totodată, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat în favoarea finanțatorilor care își vor epuiza plafoanele alocate”, se mai arată în comunicat.

Finanţatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin și Banca Transilvania.

Ministerul Finanțelor Publice a făcut o evaluare a gradului de utilizare a plafoanelor alocate la sfârșitul primului semestru, ținând cont de modul în care au fost consumate plafoanele alocate până în prezent.

Redistribuirea s-a realizat în funcție de ritmul de acordare a garanțiilor de către bănci. Practic, s-a creat un plafon de garanții în valoare de aproximativ 38 de milioane de lei din plafoanele alocate unor bănci care, conform evaluării, nu mai pot fi utilizate până la sfârșitul anului. Din acest plafon, aprox 28 de milioane de lei au fost redistribuite către 9 bănci care, conform gradului de utilizare, și-ar fi terminat plafoanele alocate și disponibile în maxim 10 zile. Totodată, s-a creat un plafon disponibil pentru redistribuire din care să se poată face redistribuiri și către alte bănci, ulterior, în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

Conform evaluării, CEC nu a intrat în grupul de bănci cu necesar imediat de plafon pentru acordarea de garanții în cadrul Programului”, mai precizează Ministerul Fnanțelor.

Anul acesta, până la data de 30 iunie, au fost acordate în cadrul programului Prima Casă un număr de 21.976 de garanții în valoare de 2 miliarde de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea