Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Bani de la CJ Alba pentru sportul judeţean *Peste 410.000 de euro alocaţi în 2015 în Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CJ Alba va aloca în anul 2015 peste 410.000 de euro în vederea susţinerii diverselor echipe sportive din judeţul Alba, suma urmând să distribuită către voleiul feminin din Blaj, handbalul feminin din Sebeş, baschetul feminin din Alba Iulia, sau tenisul de câmp de la Cugir. În proxima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, prevăzută joi, 29 ianuarie 2015, 4 dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi sunt dedicate prevederii de bani pentru diverse echipe din judeţ, la volei, handbal şi baschet feminin, tenis de câmp. Dacă vor trece, prin vot, respectivele hotărâri (iniţiate de consilierii judeţeni Ioan Florea, Dumitru Fulea, Ioan Fulea şi Ion Marincaş) însumează suma totală de 1,85 milioane de lei reprezentând bani destinaţi în anul în curs pentru Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj, Handbal Club Alba Sebeş, Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia, Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir. La mijloc sunt aproximativ 413.000 de euro, meniţi să asigure finanţarea unor echipe care în acelaşi timp să reprezinte Alba în elita sportului românesc, exemple la îndemână fiind baschetul albaiulian şi voleiul din “Mica Romă”, cotate cu şanse la medalii naţionale la finele acestui sezon. În fapt, este vorba de parteneriate de susţinere a activităţii de performanţă, în care Consiliul Judeţean Alba este implicat de patru ani (mai precis din 2011), prin sprjin financiar, în cote egale, cu autorităţile locale din localităţile respective.
*1.000.000 de lei la volei, 500.000 de lei la handbal, 300.000 de lei la baschet
În acest palier (al bugetului prevăzut pentru susţinerea sportului) sunt incluse Asociaţia „Clubul Sportiv Volei Alba-Blaj”, Club Sportiv Universitatea Alba Iulia, Handbal Cluj Alba Sebeş şi Asociaţia „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”, care vor primi fonduri reprezentând „cotizaţia anuală a judeţului Alba” la cele patru asociaţii sportive. Astfel, în acest an, cea mai mare sumă va reveni echipei de volei feminin din Blaj – 1.000.000 de lei, în vreme ce clubul de tenis de câmp de sub Drăgana va avea alocată suma de 50.000 de lei. Volei Alba Blaj ţinteşte finala mare a campionatului în actuala ediţie, iar anul viitor scopul este câştigarea campionatului.
A doua entitate sportivă aflată pe lista susţinerii CJ Alba, din punct de vedere al aportului financiar, este Handbal Club Alba Sebeş, ce va primi suma de 500.000 de lei, în condiţiile în care formaţia condusă de Seviştean Popa se regăseşte foarte aproape de promovarea în Liga Naţională, eşalon mult mai costisitor din punct de vedere bănesc. Nici baschetul feminin nu a fost omis din ecuaţia sprijinului venit dinspre CJ Alba. În vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2015, Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia va primi o subvenţie de 300.000 de lei. Obiectivul clubului este promovarea ramurilor sportive atletism, baschet şi rugby, pe plan naţional şi internaţional. Fetele de la baschet au ca obiective câştigarea Cupei României, o clasare cât mai bună în întrecerea internă, cât şi apărarea trofeului Cupa Europei Centrale.
*Fără fotbal…
De pe listă a dispărut în schimb fotbalul, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba urmând să nu mai beneficieze în 2015 de fonduri alocate dinspre Consiliul Judeţean Alba. În 2014, pentru “fotbalul mic” din Alba a fost repartizată suma de 300.000 de lei, în vederea realizării activităţilor din Liga a IV-a, Liga a V-a şi competiţiile de copii şi juniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea