Bacalaureat 2019: Elevii susțin astăzi proba scrisă la Limba maternă

Cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă joi cu proba scrisă la limba şi literatura maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Calendar BAC 2019 sesiunea de toamnă:

ELIT

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale susțin, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 23 august, iar pe 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

sursa: stirileprotv.ro

Adela SPĂTAR