Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2016. Elevii susțin, în 13-15 iunie, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BAC 2016. Peste 137.000 de absolvenți de liceu din întreaga țară, și peste 2.000 de candidați din Alba, vor susține în perioada 13-15 iunie evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Luni, 13 iunie, începe prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au înscris 137.444 de absolvenţi de liceu, prima probă fiind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

În Alba, pentru sesiunea iunie – iulie a bacalaureatului s-au înscris 2.560 de candidați, dintre care 2.244 fiind absolvenți de liceu din seria curentă, iar 316 absolvenți din seriile anterioare.

La nivel național, în vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au înscris 137.344 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 114.993 de candidaţi (71,23%) provin din promoţia curentă, iar 22.351 de candidaţi (28,77%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, elevii înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 133.410 – zi, 1.851 – seral şi 2.083 – frecvenţă redusă, a transmis Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Citește și Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat

Prima sesiune începe luni, 13 iunie, cu proba orală la limba română, care se va desfăşura pe parcursul a trei zile. În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar în perioada 21-24 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Calendarul complet:

  • 13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
  • 15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
  • 21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
  • 27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
  • 4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
  • 5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
  • 6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
  • 8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);
  • 12 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00-20:00);
  • 13-15 iulie: rezolvarea contestaţiilor;
  • 16 iulie: afişarea rezultatelor finale.

Centrele de examinare sunt, în Alba Iulia: la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, la Colegiul Tehnic ”Apulum”, la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel”. Câmpeni: la Colegiul Național ”Avram Iancu”, la Liceul Tehnologic Silvic. Blaj: la Colegiul Național ”I. M. Clain”. Sebeș: la Colegiul Național ”Lucian Blaga”. Aiud: la Colegiul Național ”Titu Maiorescu”. Abrud: la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan”. Baia de Arieș: la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă”. Cugir: la Colegiul Național ”David Prodan”. Probele orale (evaluarea competențelor lingvistice și digitale) vor fi susținute în 32 de centre de examen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea