Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

BACALAUREAT 2012: Peste 1.500 de candidați susțin astăzi proba scrisă la română

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidaţii din Alba la bacalaureatul de toamnă susţin astăzi prima probă scrisă, la limba română, la care s-au înscris 1.563 de candidaţi, aceştia fiind repartizaţi în 8 centre de examinare.

Examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie continuă, marţi, cu proba la limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – va avea loc vineri, 31 august.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (între orele 16.00 şi 20.00). Acestea vor fi soluţionate în 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în 5 septembrie.

Extragerea variantei de subiecte pentru proba scrisă la limba şi literatura română va avea loc luni dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.

Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an în județul Alba a fost de 49,97 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

Anul trecut, pentru sesiunea de toamnă s-au înscris peste 1.400 de candidaţi iar rata de promovabilitate a fost de 17,35 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea