Baboia (Unirea 1924 Alba Iulia) şi Petruse (Rival Alba Iulia) au evoluat în lotul B al Selecţionatei Ardealului, la acţiunea FRF de la Tărlungeni

frfAcțiunea de verificare pentru Centrele de Excelență ale Federației Române de Fotbal la care au participat 115 copii născuți în anul 2000 s-a încheiat miercuri, 26 noiembrie, cu o nouă zi plină de jocuri, la care au fost prezenţi şi doi juniori din Alba: Claudiu Baboia (Unirea 1924 Alba Iulia) şi Darius Petruse (Rival Alba Iulia). Cu o zi înainte, în Selecţionata Ardealului au mai evoluat Eduard Crişan (Olimpia Aiud) şi Sebastian Miclea (Viitorul Unirea).

La selecția de la Tărlungeni, județul Brașov, au fost prezente loturile a patru selecționate, trei reprezentând zonele în care vor fi înființate viitoarele centre regionale FRF, Ardeal, Oltenia și Banat, și un altul al unei echipe care a adunat fotbaliști din celelalte regiuni ale țării.
Miercuri, 26 noiembrie, pe stadionul Unirii, din Tărlungeni, a fost rândul loturilor ”B” să se întâlnească între ele, fiecare cu fiecare, sub privirile referenților zonali și a selecționerului reprezentativei Under 15, Gabriel Manolache, în partide ce au durat 35 de minute.
Selecționata Ardealului: Raul Băilă (Interstar Sibiu) – Flavius Staicu (CSS Brașovia), Cristof Marton (Speranța Tg. Mureș), Andrei Lascu (Unirea Tărlungeni), Cornel Boboia (Unirea 1924 Alba Iulia) – Ioan Pop (Kinder Tg. Mureș), Attila Gritto (Speranța Tg. Mureș), Szolt Szombori (Prima Brăduț), Darius Petruse (Rival Alba Iulia) – Andrei Belașcu (Interstar Sibiu), Otto Csegadhi (Speranța Tg. Mureș). Au mai jucat: Nicolae Mureșan (Interstar Sibiu), Eduard Varga (ASA Tg. Mureș), Roland Toaso (Kinder Tg. Mureș), Dumitru Arion (ASA Tg. Mureș). Szilard Simon (Speranța Tg. Mureș)
Selecționata Olteniei – Selecționata regională 0-1 (Chiriac 26)
Selecționata Banatului – Selecționata Ardealului 2-2 (Trip 5, Lascu 34-autogol / Belașcu 13, Csegadhi 23)
Selecționata Olteniei – Selecționata Ardealului 1-2 (Lupu 13 / Belașcu 8, Toaso 33)
Selecționata regională – Selecționata Banatului 2-0 (Enea 6, Sefer 32)
Selecționata Banatului – Selecționata Olteniei 1-2 (Onișa 9 / Albăstroiu 4, 8)
Selecționata Ardealului – Selecționata regională 0-4 (Longher 7, Gândac 10, Sefer 25, Ignat 27)
”Am văzut la lucru o mulțime de copii talentați care pot reprezenta România pe plan internațional. Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu ei în 2015 pentru a construi o reprezentativă competitivă cu care să atacăm, peste mai puțin de doi ani, primele calificări la un Campionat European”, a declarat selecționerul U15, Gabriel Manolache.
Federația Română de Fotbal le mulțumește tuturor copiilor prezenți la acțiune și cluburilor la care aceștia sunt legitimați, precum și reprezentanților clubului Unirea Tărlungeni, pe stadionul căruia s-au disputat jocurile de verificare ale juniorilor născuți în anul 2000.

ELIT

Mihail David - 2020
Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...