Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a bucurat de vremea plăcută și frumusețile naturii.

Citește și: Portretul lui Avram Iancu, sculptat în stâncă la Incești, după modelul chipului lui Decebal de pe Clisura Dunării

Avram Iancu, declarat cel mai rezistent înotător român în apele deschise, a obținut numeroase performanțe: a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), este primul român care a traversat înot Canalul Bristol, a traversat înot Canalul Mânecii și a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

Profitând de vremea plăcută, Avram Iancu a dat curs invitației lectorului universitar Horea Nascu, de a naviga pe râul Mureș.

”La invitația lectorului universitar Horea Nascu, am dat curs invitației de a naviga pe Mureș între Alba Iulia și Soimuș, lângă Deva..

Am cartografiat locul din toate punctele de vedere. Am identificat câteva locuri unde în mod intenționat se aruncă gunoaie pe malul apei. La polul opus, pozitiv, am văzut câteva gospodarii unde locul e curat ca lacrima. Încă odată am realizat că, într-adevăr, omul sfințește locul.

Legătură cu natura, cu fauna întâlnită în cale, a fost deosebită. Soare toată ziua.

Mă bucur că l-am cunoscut pe temerarul Horea, la vară este foarte posibil să particip la un proiect interesant ce se va desfășura pe calea apelor.

La întoarcere m-am întâlnit cu elevii de la Liceul din Hațeg unde, odinioară, a învățat și soția mea. Acești copii minunați au făcut cu bani foarte putini un robot foarte interesant cu care vor participa la concursul național de robotică. Pe această cale doresc mult succes echipei Afton Róbotics.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale!”, a spus Avram Iancu pe pagina personală de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea