Avertismentul unui profesor de sănătate publică: ,,Nu controlăm nimic. Vom intra într-un hard lockdown până în ianuarie”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, susţine că noile măsuri anti-Covid-19 nu sunt suficiente pentru combaterea cu succes a pandemiei, scrie Adevărul.

„Vom testa mai puţin, vom avea mai puţine cazuri şi vom scădea sub 3. Vom relaxa măsurile înainte de alegeri, pentru ca populaţia să fie mulţumită la alegeri. (…) După alegeri, numărul de teste va creşte din nou, vom descoperi că situaţia e dramatică şi vom intra într-un hard lockdown (carantină dură, n.r.) până în ianuarie

USR - Alegeri parlamentare 2020

Toate studiile arată că prindem cam o zecime dintre cei care sunt pozitivi. Testarea ar trebui să fie gratuită, punct. Toţi contacţii celor care au fost expuşi ar trebui testaţi. La noi, anchetele epidemiologice se fac cu întârziere de zile, ceea ce le face perfect inutile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Nu controlăm nimic. Sunt ţări care au alocat mii de persoane pentru anchetele epidemiologice. La noi se lucrează cu voluntari, fără protocoale standardizate, fără să existe fonduri, fără resursă umană suplimentară”, a afirmat acesta.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419