Rămâi conectat

Actualitate

Avertismentul unui medic pediatru: ,,Se înmulțesc cazurile de Covid-19 la copiii cu comorbidități, care sunt infectați de rude”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra unui nou fenomen care apare în spitale, în contextul pandemiei: crește numărul de copii infectați cu coronavirus, ceea ce ar putea evolua într-o tragedie la nivel național.

El spune că unii dintre acești copii se infectează acasă, de la părinți, iar situația este cu atât mai periculoasă în cazul celor care au și alte afecțiuni (obezitate, boli cronice). Doctorul îi avertizează pe părinți să nu-și trateze copiii fără indicația medicului.

„Problema este că acum au început să se îmbolnăvească și copiii care stau numai acasă. Copii care au și comorbidități – o boală neurologică, obezitate, astm, care iau citostatice. Adică exact acei copii care iau (infecția – n.r.) de la părinții lor, de la rudele lor, pentru că transmisia în rândul comunității este foarte mare și adulții nu respectă regulile. Vorbesc de copii care nu ies din casă, nu merg la școală, nu sunt expuși la nimic. (…) Mesajul este unul de responsabilizare: dacă nu ne pasă, și nu credem, și suntem covidosceptici pentru noi, trebuie să ne gândim la copii la fel de mult ca și la bunici și să luăm măsurile care se impun”, a declarat dr. Mihai Craiu sâmbătă, la Digi24.

Medicul spune că acești copii care au boli cronice pot evolua într-o formă gravă de Covid-19, iar pericolul constă în faptul că sunt mai puține locuri pentru copii decât pentru adulți în spitalele specializate Covid, unde există toată aparatura necesară îngrijirii unor astfel de cazuri serioase.

„De-aia trebuie să avem grijă de copiii noștri bolnavi, ca să nu ajungem în situația adulților”, a mai spus dr. Craiu.
Toți copii sunt testați la spital

El a arătat că în spitalele pedriatrice toți copiii sunt testați Covid și dacă testul este pozitiv micuții sunt transferați la Spitalul Matei Balș, unde se tratează și copiii bolnavi de Covid.

În privința tratamentului la copii, dr. Craiu atrage atenția că nu trebuie dat de părinți fără indicația medicului.

„Imensa majoritate a copiilor care fac forme ușoare nu au nevoie decât de antitermice. Părinții, înainte de a se panica, dacă simt nevoia de a vorbi cucineva calificat, să sune la medicul de familie, să sune la acele numere verzi și să stea liniștiți, pentru că, atâta vreme cât nu există semne clinice, copiii nu au nevoie de medicație preventivă cu diverse tipuri de antibiotice – în mod categoric la o boală virală antibioticele nu ajută și în niciun caz în automedicație; dacă ni le scrie medicul, da. Dacă se agravează, la spital”, a mai declarat Mihai Craiu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea