Avertismentul lui Klaus Iohannis: Dacă va crește numărul de îmbolnăviri, vom fi obligați să reintrăm în stare de urgență

Marți, Președintele Klaus Iohannis a criticat relaxarea arătată de cetățeni după intrarea în vigoare a stării de alertă. Iohannis a avertizat însă că dacă numărul de cazuri va crește, va reintroduce starea de urgență. De asemenea, președintele a cerut autorităților locale să își asume „un rol mai ferm” în gestionarea situației.

Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. (…) În acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv, în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează”, a declarat președintele.

ELIT

Klaus Iohannis spune că „ar fi dramatic” să compromitem eforturile din ultimele luni de a opri răspândirea virusului și avertizează că am putea reveni la măsuri mai dure prin instituirea, din nou, a stării de urgență.

„Au fost două luni foarte grele pentru toți, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua, încet-încet, un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. (…) Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii!”, a avertizat președintele.

Mihail David - 2020

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...