Rămâi conectat

Actualitate

Avertismentul lui Elon Musk, cel mai bogat om al lumii: „Civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele”

Publicat

în

Avertismentul lui Elon Musk, cel mai bogat om al lumii: „Civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele”

Fondatorul Tesla și cel mai bogat om din lume, Elon Musk, este de părere că civilizația umană se va prăbuși și totodată va dispărea dacă pamenii nu vor face mai mulți copii.

Acesta contrazice părerile specialiştilor care sunt de părere că sunt prea mulţi oameni pe Pământ, pentru ca situaţia globală să mai poată fi gestionată eficient.

Electrica Furnizare Discount

Într-un interviu acordat Wall Street Journal, Elon Musk a declarat că civilizaţia umană ar putea dispărea dacă se continuă acest trend.

„Nu sunt suficienți oameni, nu pot să subliniez suficient acest lucru. Și totuși, atât de mulți oameni cred că sunt prea mulți pe lume și cred că populația crește necontrolat. Este complet opus”, a declarat Elon Musk.

„Rețineți cuvintele mele!”

Un studiu realizat de Universitatea Lund din Suedia, în 2017, a arătat că un copil venit pe lume în ţările dezvoltate lasă o amprentă de carbon uriaşă. În acest sens, autorii studiului au recomandat ca oamenii să aibă cât mai puţini copii posibil pentru a reduce astfel emisiile de gaze cu efect de seră şi pentru a proteja planeta.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a natalității. Dacă oamenii nu vor avea mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, rețineți cuvintele mele”, a spus el.

Întrebat dacă acesta este motivul pentru care are mulţi copii, Elon Musk a răspuns amuzat: „Încerc să dau un exemplu bun. Trebuie să pun în practică ceea ce spun”.

Elon Musk are alţi cinci fii, născuţi prin fertilizare in vitro, din prima lui căsătorie, cu Justine Wilson (2000-2008) și încă un copil, pe X AE A-12, pe care-l are cu artista Grimes

În acest moment, populaţia globală este 7,9 miliarde de oameni.

Elon Musk a scris că-și dă demisia de peste tot

Elon Musk, director la Tesla şi la SpaceX, Elon Musk, a anunţat într-un tweet că ar putea renunţa la locurile sale de muncă, fără a oferi detalii cu privire la poziţiile la care ar putea renunţa sau cât de serios este în legătură cu schimbarea, pentru a deveni influencer.

„Mă gândesc să renunţ la locurile mele de muncă şi să devin un influencer cu normă întreagă wdyt”, a scris Elon Musk pe Twitter, folosind o abreviere pentru „ce credeţi?”.

În urma mesajului său, acţiunile Tesla au scăzut cu peste 1% la începutul şedinţei de vineri.

Musk are reputaţia de a face declaraţii surprinzătoare pe Twitter, unde are peste 65 de milioane de urmăritori. Luna trecută, el a iniţiat un sondaj pe site-ul de microblogging, întrebând oamenii dacă ar trebui să vândă 10% din participaţiile sale la Tesla, sondaj pe care votanţii l-au susţinut.
Elon Musk, plan uriaș pentru 2022

„Sperăm să avem acest lucru cât de curând, ținta noastră sunt oamenii care au leziuni grave ale măduvei spinării. Anul viitor, suntem în așteptarea aprobării FDA.

Înlocuirea neuronilor defecți sau lipsă cu cipuri este modul corect de a gândi. Multe probleme pot fi rezolvate doar punând semnale între neuronii existenți”, a mai spus Elon Musk, în același interviu.

Progresul se va accelera când vom avea astfel de dispozitive care să-i ajute pe oameni, foarte curând, conform lui Musk.

Cum a ajuns Elon Musk bogatul lumii. Totul de la Tesla, Space X și PayPal, până la „păcăleala” cu Dogecoin: Viitorul banilor, va cuceri toată lumea

La 49 de ani, Elon Musk este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 183,9 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg.

La începutul anului 2021, Elon Musk, patronul Tesla și SpaceX, a devenit cel mai bogat om din lume, însă, după șase săptămâni, a fost detronat de către Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Deși pandemia de COVID-19 a adus pierderi enorme în economiile mondiale, bogații lumii s-au îmbogățit, iar averile lor au crescut și cu 31%, ajungând la colosala sumă de 7.600 de miliarde de dolari.

În ceea ce-l privește pe Elon Musk, averea sa de la începutul anului 2020 era estimată la 27 de miliarde de dolari, însă creșterea acțiunilor Tesla și generosul pachet de venituri din ultimele luni au adăugat la averea lui peste 150 de miliarde de dolari.

Încă din prima lună a anului 2021, datorită acțiunilor pe care acesta le avea la Tesla, a reușit să adune până la 202 miliarde de dolari.

Cum a ajuns Elon Musk în topul celor mai bogați oameni din lume: Tesla, Space X, PayPal, Dogecoin, Zip2

Elon Musk a fost dintotdeauna un antreprenor de succes, care avea visuri mari și pe care știa că le va realiza mai devreme sau mai târziu.

Bazându-se pe o echipă operațională extrem de bine pregătită, Elon Musk a reușit că construiască proiectele la care a visat și care l-au adus trepatat în topul bogaților lumii.

Chiar dacă mulți cred că este doar un afacerist, e bine de știu că Elon Musk este fizician, inginer, designer și proiectant industrial, inventator și inovator, programator și creator de software, antreprenor tehnologic și filantrop, CEO pentru diferite companii, demosntrându-și și cultivându-și cunoștințele și capacitățile antreprenoriale.

Publicitate

Actualitate

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

Publicat

în

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului.

Electrica Furnizare Discount

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în weekend, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării”, a spus Rafila, potrivit Antena 3.

Pastila anti-Covid Molnupiravir poate fi administrată pacienţilor cu risc crescut şi simptomaticilor. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat medicamentul la finalul anului 2021 pentru a fi utilizat de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu Covid-19.

Medicamentul antiviral al Merck, dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, s-a dovedit că reduce spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic la care au participat pacienți cu risc ridicat, aflaţi la începutul bolii.

*Notă: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

Publicat

în

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate, susține un studiu norvegian. Studiul a fost posibil în Norvegia pentru că aici sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, scrie Mediafax.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume”, a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus. „De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat”, a declarat ea pentru Euronews.

Electrica Furnizare Discount

Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus. Potrivit Eurosurveillance, primele trei cazuri europene au fost confirmate în Franța la 24 ianuarie 2020, după simptome apărute cu doar câteva zile mai devreme.

În mai 2020, s-a raportat că un alt pacient francez, tratat pentru pneumonie în spital la 27 decembrie 2019, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Profesorul Eskild spune că cercetările sale arată că virusul exista cu mult înainte de aceste cazuri din Franța: „concluzia este că, din moment ce femeile din zona noastră provin din toată lumea, este posibil ca virusul să se fi aflat peste tot în lume înainte ca autoritățile din China să anunțe epidemia”.

În Norvegia, tuturor femeilor însărcinate li se prelevează probe de sânge pentru a se verifica dacă au infecții cu transmitere sexuală. Probele sunt păstrate în mod anonim, în scopul monitorizării unor potențiale boli infecțioase și, prin urmare, au fost puse la dispoziția cercetătorilor care au analizat originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică. „Probabil că sunt puține alte țări care au acces la eșantioane de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective”, explică Eskild. Descoperirile echipelor au fost publicate în revista Cambridge University Press epidemiology and infection.

Citește mai mult

Actualitate

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Publicat

în

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Un elev de numai 20 de ani a decedat după ce i s-a făcut rău în internatul unei școli profesionale din Dorohoi.

Tânărul de 20 de ani fusese depistat cu COVID-19, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Elevul s-a întors la școală, însă i s-a făcut rău, iar colegii au sunat la 112.

Electrica Furnizare Discount

O ambulanță l-a preluat și l-a transportat la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar coronavirusul i-ar fi agravat problemele.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili decesului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare