Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Avertismentul Autorității de Supraveghere Financiară, după noi tentative de fraudă de tip vishing în numele instituției: „ASF nu face recomandări și propuneri de investiții”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avertismentul Autorității de Supraveghere Financiară, după noi tentative de fraudă de tip vishing în numele instituției: „ASF nu face recomandări și propuneri de investiții”

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat, luni 5 ianaurie, un avertisment pentru contribuabilii care primesc apeluri telefonice în numele instituției, prin care se propun așa-numite oferte sau ponturi, care le pot provoca pagube financiare.

Citește și: AVERTISMENT de la Fisc: Nu deschideți aceste emailuri și să transmiteți date personale. Mesaje FALSE în numele ANAF

Oficialii ASF atrag atenția publicului larg să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiții sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susțin că reprezintă ASF și care folosesc o aplicație care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorității 0800 825 627, se arată într-un comunicat al instituției.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, cele trei sectoare însumând peste 10 milioane de participanţi.

Recomandările ASF

Conform sursei citate, în ultima perioadă, au fost semnalate mai multe tentative de fraudă de tip voice phishing (vishing), în numele Autorității de Supraveghere Financiară, iar persoanele care au dat curs acestui tip de „oferte“ au fost prejudiciate cu sume importante de bani.

Oficialii reiterează că Autoritatea de Supraveghere Financiară:

nu face recomandări și propuneri de investiții;
nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede și în niciun alt fel de activ;
nu solicită oamenilor să direcționeze sume de bani către platformele de investiții financiare online sau offline;
nu propune intermedierea recuperării unor sume pierdute în investiții anterioare.
„Autoritatea de Supraveghere Financiară recomandă tuturor celor care intenționează să realizeze investiții pe piața financiară să apeleze doar la firme autorizate și să se informeze temeinic înainte de a-și plasa banii într-un instrument sau altul. Dacă aveți suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeți imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactați-ne telefonic (0800.825.627/004 021.305.34.70) sau prin email ([email protected]). De asemenea, în situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, raportați imediat aceste situații autorităților competente”, a transmis instituția.

ASF subliniază că este preocupată în permanență de protecția consumatorilor de produse financiare non-bancare și derulează constant programe de educație financiară, printre care și campanii antifraudă, iar informații consistente pe acest palier pot fi găsite pe portalul de educație al ASF – EduTime, Campania Antifraudă.

Foto: Facebook Autoritatea de Supraveghere Financiară


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea