Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avem experienţă administrativă şi managerială pentru a găsi soluţii la problemele judeţului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Multe voci din PSD Alba au spus de mai multe ori că majorarea TVA la 24 la sută este o măsură catastrofală, „bâlbâită” de Guvern. Care este părerea dumneavoastră?
– Aşa cum o demonstrează realitatea zilelor noastre, creşterea TVA la 24 la sută face ca aceasta să devină groparul economiei româneşti şi un calvar pentru populaţia şi aşa sărăcită a ţării. Se ştie foarte bine că TVA este un impozit indirect pe consum, suportat în principal de consumatorul final, adică de cetăţean. TVA de 24 la sută înseamnă un serios obstacol în calea investitorilor străini, în timp ce la vecinii noştri din Ungaria şi Bulgaria situaţia este cu totul alta, mulţi oameni de afaceri optând pentru aceste ţări unde au parte de un mediu propice derulării investiţiilor. Majorarea TVA la 24 la sută a condus indiscutabil la favorizarea evaziunii fiscale, chiar dacă s-a tot vorbit de diminuarea acestui fenomen. Susţinem reducerea TVA la alimentele de bază, asta pentru că acum mâncarea a devenit mult prea scumpă pentru românii de rând. De asemenea, în ceea ce priveşte taxarea inversă, care se aplică acum în puţine domenii din ţara noastră, PSD a cerut extinderea acesteia, pentru a se facilita decontarea TVA între firme.
– Au fost lansate mai multe acuzaţii din partea celor aflaţi la Putere, cum că ar fi vorba doar de vorbe în vânt, fără ca PSD să prezinte soluţii concrete.
– Obiectivele programului meu au fost stabilite în urma întâlnirilor cu cetăţenii judeţului, cei care ştiu cel mai bine de ce au nevoie. Iată doar câteva exemple menite să demonstreze că noi venim cu proiecte concrete, nu doar cu vorbe care nu au nici o susţinere reală. 1. Susţinerea şi dezvoltarea industriei locale în mediul rural, în comune, dar şi în oraşele mici, în vederea creării de locuri de muncă pentru cetăţenii din zonele amintite, care nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta în oraşele mai mari. Este vorba de un program realizat în primul rând prin parteneriate public private, pentru CJ Alba aceasta fiind una dintre priorităţile permanente. Copiii noştri trebuie să aibă un viitor aici, acasă, nu dincolo de graniţele ţării. 2. Toate lucrările ce vor fi efectuate din bani publici, în Alba – la drumuri, apă-canal – se vor executa de firme din judeţ, în mod legal. De ce? La fel cum şi în prezent investiţiile sunt derulate de firme din alte judeţe, legal, va fi posibil ca, pe viitor, câştigătoare ale licitaţiilor să fie firmele din Alba. 3. Cu fonduri proprii, guvernamentale sau europene voi face posibilă asfaltarea tuturor drumurilor judeţene, cu prioritate a celor cu potenţial turistic. 4. Voi da o altă dimensiune relaţiilor externe ale CJ Alba, urmărind mai ales atragerea investitorilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă. 5. Vom acorda mare încredere tinerilor şi, în acelaşi timp, vom dezvolta proiecte în parteneriat public privat în vederea construirii locuinţelor pentru tineri. Am amintit aici doar câteva dintre obiectivele mele, sustenabile, care vor conduce cu siguranţă la dezvoltarea judeţului.
– Credeţi că sunteţi omul potrivit pentru a ocupa funcţia de preşedinte al CJ Alba?
– În opinia mea, cei care trebuie să spună dacă sunt sau nu potrivit pentru această funcţie sunt cetăţenii judeţului, iar aprecierile actualei puteri în privinţa capacităţii noastre – a mea şi a preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu – sunt nedrepte. Amândoi avem experienţă administrativă şi provenim din mediul privat, deci alimentăm bugetul statului, nu stăm cu mâna întinsă în fiecare zi. Plătim lună de lună salarii oamenilor, dar şi birurile către stat. Degeaba suntem criticaţi la tot pasul de Putere, faptele sunt cele care rămân în urma noastră şi dacă reuşim să ne descurcăm în mediul privat vom demonstra prin ceea ce vom face că cetăţenii judeţului vor avea destule motive să fie mândri de noi.
A consemnat
Adriana DURIGĂ

l


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Masa Populară de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Bucătarii au pregătit peste O TONĂ de varză cu cârnați pentru oamenii veniți în Cetatea Marii Uniri

La Alba Iulia, Ziua Națională a României a fost sărbătorită printr-un eveniment deosebit, zeci de bucătari pregătind peste 5000 de porții de mâncare în curtea Palatului Princiar, pentru oaspeții orașului.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Primăria Alba Iulia a ales să ofere varză cu cârnați în cadrul mesei populare.

Evenimentul a avut loc în curtea Palatului Princiar, unde douăzeci de bucătari s-au implicat în prepararea a peste 1000 de kilograme de varză și aproximativ 450 de kilograme de cârnați.

Mâncarea a fost gătită cu pasiune în ceaune, iar atât turiștii, cât și localnicii au avut ocazia să deguste din bucatele pregătite cu grijă de echipa de bucătari.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Servirea delicioasei mese de varză cu cârnați a avut loc la ora 15.30, imediat după parada militară conform programului stabilit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare