Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Avântul Reghin – Metalurgistul Cugir 1-4 (0-1) | Trupa lui Lucian Itu, izbândă categorică în „orașul viorilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir, sigură de prezența în play-off, a abordat cu încredere deplasarea de la Reghin, obținând o victorie categorică, 4-1 (1-0), în disputa de vineri după amiază cu formația locală Avântul.

Cugirenii au bifat a 5-a victorie din tot atâtea meciuri, două dintre goluri fiind înscrise de Selagea (a deschis scorul) și L. Contra (ce l-a înlocuit pe ex-unirist și a preluat ștafeta, mijlocaș ce a închis tabela).

*Lucian Itu: „Băieții au dat dovadă de caracter”

Ne-am făcut treaba, ne-am atins scopul, ÎI felicit pe băieți pentru dăruire, au dat dovadă de caracter pe un teren mocirlos. Bravo lor! Am dominat partida, un meci de luptă, de muncă, iar adversarii nu au avut prea multe șanse, marcând la o fază fixă. Realizăm un retur impecabil și ne propunem să încheiEm anul cu o nouă victorie, De fapt înaintea ultimelor două întâlniri, ne-am propus să luăm maximum de puncte„, a declarat Lucian Itu.

Jocul din „orașul viorilor” a început cu vizitatorii mai prezenți în treimea adversă. Primul șut pe poartă al disputei, expediat de M. Lupu din afara careului, a venit în minutul 6. Treptat jocul s-a mai echilibrat, însă tot cugirenii au rămas vioara întâi. Intrat pe teren în minutul 13 în locul lui P. Păcurar (accidentat), Selagea (28) a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, executând din punctul cu var la semiînălțime, în dreapta portarului Bucin. Penalty-ul a fost dictat după un fault comis în careu de Toth asupra lui Șaucă.

Șt. Radu (50) putea majora avantajul Cugirului cu o lovitură de cap după un corner. Un minut mai târziu, portarul R. Opric l-a anticipat imperial pe Șerbănați, aflat în poziție extrem de favorabilă pentru a înscrie. Același R. Opric a fost pe fază la șutul lui Murar (53).

Portarul Bucin (69) a avut o paradă de senzație, deturnând de pe cadrul porții mingea trimisă excelent de Al. Rus din lovitură liberă de la 25 de metri. La celelalte buturi, R. Opric a trebuit să se recunoască învins la mingea trimisă perfect cu capul de Vrabie în minutul 73 pentru 1-1! Bucuria gazdelor a fost de scurtă durată. Cugirenii au trecut din nou în avantaj din minutul 78, reușită din „gura porții” a lui Vitinha, după 2-3 repingeri anterioare ale amfitrionilor. Cocan putea face 3-1 în minutul 81, însă a reluat peste din interiorul careului. M. Lupu (87) a făcut până la urmă 3-1 pentru Metalurgistul, cu o reluare pe jos din apropiere, la capătul unei faze în care oaspeții au destabilizat prin combinații rapide defensiva formației din județul Mureș. Scorul final, 4-1 pentru cugireni, a fost stabilit în minutul 90+3 de L. Contra, care a driblat tot ce a întâlnit în calea sa, inclusiv pe portarul Bucin.

Metalurgistul Cugir a obținut astfel a noua victorie consecutivă în duelurile cu Avântul Reghin.

Terenul greu, plin de noroi, și-a pus amprenta asupra calității disputei, una încrâncenată!

Echipe:

Avântul: Bucin/ cpt – Bugnar, Hașnaș, R. Suciu, D. Chirilă, D. Popa, Harko, Toth, Vrabie, Ad. Murar, Șerbănați: Csegoldi, Z. Crișan, G. Chirilă, Sămărghițan, R. Moldovan, P. Pașca, M. Pop, M. Bucur, D. Popa. Antrenor Vilmoș Stoica – principal

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, Vlădia, Șt. Radu, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (13, Selagea; 81, L. Contra), Andriuc (55, Nicula) – Cocan (82, Șuteu), M. Lupu. Pe bancă: Perjeriu,  S. Itu,, M. Neagu, Bănică, Tănăsescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Arbitri: Al. Suvar (Sibiu), Z. Biro (Belin), T. Biro Barna (Cernat) Observatori Ad. Voica (Bistrița), B. Lie (Făgăraș)

LUCIAN DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea