„Autostrada Unirii”: Proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş a fost votat în Parlament

„Autostrada Unirii”: Proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş a fost votat în Parlament.

Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş – Autostrada Unirii.Proiectul , iniţiat de parlamentari ai PMP, a fost semnat şi de parlamentari PNL, PSD şi ALDE, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada Transilvania, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Conform proiectului, Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

„În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor. Autostrada Unirii va demara în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii”, conform datelor din proiect.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...