Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Sibiu – Piteşti: Câţi bani alocă Guvernul în 2018 pentru cea mai aşteptată şosea de mare viteză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Sibiu – Piteşti intră anul viitor în faza de proiectare. Ministerul Transporturilor alocă 32 de milioane de lei pentru autostrada Sibiu – Piteşti în 2018. Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră al României va intra anul viitor în faza de proiectare, urmând ca lucrările de construcţie să înceapă efectiv în 2019.

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018 prevede cheltuieli de 32 de milioane de lei cu secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti, care au fost scoase la licitaţie anul acesta.

Bugetul estimat pentru cele două secţiuni creşte însă semnificativ în anii viitori, respectiv la 582 milioane de lei în 2019, 762 de milioane de lei în 2019 şi 1,17 miliarde de lei în 2021.

Suma relativ mică pentru anul viitor, de 1% din valoarea totală a celor două secţiuni, se explică prin faptul că acestea vor intra abia în faza de proiectare în 2018.

„Pentru autostrăzi precum Sibiu – Piteşti, care anul viitor se vor afla în faza de proiectare, nu avem de ce să bugetăm pentru execuţie”, a explicat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR.

Astfel, chiar dacă cele două secţiuni ar putea avea constructori desemnaţi în februarie anul viitor, pentru că perioada de proiectare durează 12 luni, lucrările ar putea începe abia din 2019.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit document postat în iulie pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Tot în iulie, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti).

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea