Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Sibiu – Piteşti, amânată cu încă două luni. Primii constructori ar putea fi desemnați abia la sfârșitul lui septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stabilirea câştigătorilor pentru secţiunea 1 Sibiu – Boiţa şi secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti durează mai mult decât au anticipat iniţial autorităţile. Noul termen pentru finalizarea evaluării ofertelor este 29 septembrie, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Se prelungeşte suspansul în cazul desemnării primilor constructori ai celei mai aşteptate autostrăzi din România. Perioada de evaluare a ofertelor pentru secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu – Piteşti a fost extinsă până la finele lunii septembrie.

Selecţia primilor constructori pentru şoseaua de mare viteză ce va lega Ardealul de Muntenia se dovedeşte a fi foarte dură. Din cursă au fost deja eliminaţi unii constructori, precum italienii de la Impresa Pizzarotti, dar şi orădenii de la Trameco. De asemenea, toate contestaţiile depuse până acum au fost respinse.

Chiar dacă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va stabili câştigătorii la finele lunii septembrie, contractele cu aceştia ar putea fi semnate abia după obţinerea acordului de mediu (AM). Iar acest document ar putea fi emis de către autorităţile de la Mediu abia spre finalul anului, conform celor mai recente estimări.

Până la emiterea AM, ar putea fi totuşi soluţionate eventualele contestaţii după stabilirea câştigătorilor.

în ciuda noii amânări, procedurile pentru construcţia celor 45 de kilometri ai secţiunilor 1 şi 5 sunt cele mai avansate.

În ceea ce priveşte secţiunile 2 şi 3, CNAIR a publicat două anunțuri de intenție în aprilie în noul Sistem Electronic de Achiziții Publice (SICAP). Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) și secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) însumează aproape 68 de kilometri de autostradă.

Pe 8 martie 2018, CNAIR a transmis la ANAP documentația pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Pitești-Sibiu, pentru verificare și validare.  Secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești este cuprinsă între localitățile Tigveni și Curtea de Argeș și are o lungime de aproape 10 km.

Licitaţiile pentru proietarea şi execuţia secţiunilor de mijloc vor fi pornite  însă abia după obţinerea acordului de mediu, document esenţial pentru emiterea autorizaţiei de construire.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti).

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea