Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Autostrada Sebeș-Turda: Ministrul Șova a fost informat că în Alba se demolează o singură casă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dan sovaPrezent la Blaj pentru inaugurarea unei noi unităţi de producţie a concernului german Bosch, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat că din informațiile pe care le are ”toată lumea își dorește să existe autostrada Sebeș-Turda” iar pentru construcția acesteia în județul Alba va fi demolată o singură casă.

Potrivit Mediafax, întrebat dacă finalizarea autostrăzii nu va fi întârziată de faptul că există nemulţumiri ale proprietarilor de terenuri afectaţi de această construcţie, Şova a răspuns că nemulţumirile nu sunt reale, ci sunt doar declaraţii ale PDL, „care nu a reuşit să realizeze autostrada când era la putere”.

Cred că sunt nemulţumiri ale PDL, care se face că vorbeşte în numele localnicilor. (…) Am auzit că vorbeşte PD de eventualele nemulţumiri ale localnicilor, dar din cercetările pe care le-am făcut am înţeles că toată lumea pe această rază îşi doreşte să existe această autostradă Sebeş – Turda. Cel a cărui casă va fi demolată pentru un interes public în mod evident va fi despăgubit în prealabil şi aşa cum trebuie, ca să fie mulţumit”, a declarat ministrul.

Dan Şova a spus că proiectul privind construcţia autostrăzii este într-o fază avansată, urmând ca în luna iulie să fie terminată documentaţia de transformare a drumului expres, propus iniţial pentru acest tronson, în autostradă, iar până în decembrie vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire a lucrării de construcţie.

Suntem avansaţi, în luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă, până în decembrie vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat şi suntem obligaţi să finalizăm autostrada până în 2016, pentru că am reuşit să o introducem pe alocarea financiară 2007 – 2013. Va trebui terminată până în 2016, 78 de kilometri, este o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, foarte importantă şi cred că o s-o terminăm”, a afirmat Dan Şova.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană a aprobat finanţarea Autostrăzii Sebeş – Turda prin Programul Operaţional Sectorial de Transport, astfel că 85 la sută din valoarea lucrării va putea fi decontată din bani europeni, prin fondurile structurale.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea