Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș – Turda: Lucrările pe lotul III au încetat din cauza lipsei autorizației de construcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lotul III al Autostrăzii Sebeş – Turda, care operează pe tronsonul Aiud (Ciumbrud) – Unirea, 12,5 km, lucrările sunt cele mai avansate şi se dorește ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, ele să fie finalizate la noul termen stabilit.

Autostrada Sebes Turda lotul 4Din păcate, lucrările au fost sistate, iar o parte dintre constructori vor fi trimişi acasă pentru cel puţin o lună. S-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie, un act extrem de birocratic şi greu de obţinut din cauza a tot felul de hârtii ale statului bugetofag care trebuie să-şi dea acordul pentru unele chestiuni de-a dreptul bizare despre care nu o dată am relatat.

Problema este că în zona Aiud, la Gâmbaş şi Păgida, s-a avansat serios cu construcţia auto­străzii şi urma ca în aceste zile să fie montate grinzile la podul de peste Mureş, care sunt deja pe poziţie, precum şi la podul de pe calea ferată, care, de asemenea, se află pe poziţie. Utilajele au fost retrase însă din frontul de lucru şi aproape întreg şantierul a intrat în repaus, cel puţin pentru o lună. Lucrurile sunt şi mai încurcate atât aici, cât şi în alte sectoare ale lotului III, mai ales în zona Rădeşti – Sâncrai, unde pe terenurile oamenilor s-au săpat tot felul de gropi, dar nici nu se lucrează la fundaţii şi nici oamenii nu îşi pot cultiva terenurile. Dar nici banii cuveniţi pentru despăgubiri nu au intrat în conturile proprietarilor de terenuri.

O situaţie dramatică, anormală, dacă ne gândim că pentru nişte hârtii, ştampile şi tot felul de chichiţe birocratice, podul de peste Mureş de la Gâmbaş nu poate fi finalizat, în condiţiile în care stâlpii au fost turnaţi, grinzile şi utilajele sunt pe poziţie, iar constructorii s-au dovedit a fi o firmă foarte puternică şi serioasă, dovadă stadiul bun al lucrărilor. Dar lipseşte autorizaţia de construcţie pentru întregul tronson, căci am înţeles că ele se dau ori s-au dat şi pe bucăţi. Oricum, cât a fost iarna de lungă nu s-au putut oare rezolva şi pune la punct şi hârtiile necesare pentru ca lucrările să se desfăşoare din plin!

Firmele de construcţii au lucrat până acum din banii lor şi din avansul primit, care, s-au terminat. Aşa că, acum, ca să primească alţi bani trebuie să intre în legalitate. Ceea ce este perfect legal şi mai ales un lucru absolut necesar, dacă ne gândim la problemele care s-au ivit la autostrăzile noastre şi mai ales pe tronsonul Orăştie – Sibiu, care, iată trebuie practic reconstruite. Cert este că guvernul tehnocrat a pus piciorul în prag şi a decis că autostrăzile nu mai pot fi construite după… ureche şi după interesul electoral al unor politicieni care se grăbesc la inaugurări premature, după cum s-a probat pe mai toate tronsoanele date în folosinţă cu mult tam-tam electoral!

Foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea