Autostrada Sebeș-Turda: Costul supervizării lucrărilor la primul lot, peste 1,1 milioane de euro

Costul supervizării lucrărilor la primul lot al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș până la Pârâul Iovului, este de peste 1,1 milioane de euro, fiind atribuit, prin licitație deschisă, companiei Egis România.

sebes-turda-loturiContractul a fost semnat în 3 august, iar Egis România este însărcinată cu furnizarea de servicii de supervizare atât în timpul perioadei de proiectare şi execuţie a lucrărilor la acest tonson de autostradă, cât şi pe parcursul perioadei de garanţie a lor.

INFORMARE COVID-19

Valoarea totală a contractului este de 5.156.196 de lei fără TVA (1.168.463 euro, după cursul BNR de vineri, 7 august), din care 85% reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune, în timp ce restul sumei va fi alocat de la Bugetul de Stat. Durata de implementare a contractului este de 74 luni de la data începere sale.

„Proiectul <Construcţia Autostrăzii Sebeş – Turda> va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de transport şi siguranţă pentru bunuri şi călători de-a lungul coridorului de drum, prin mărirea vitezei de deplasare, reducerea costurilor de exploatare, reducerea numărului de accidente şi reducerea aglomeraţiei în trafic”, susţine conducerea CNADNR.

Citește și Autostrada SEBEȘ-TURDA: O nouă serie de EXPROPRIERI – LISTA cu proprietarii și sumele primite ca despăgubire

Autostrada Sebeş – Turda însumează 70 de kilometri şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Constructorii loturilor 3 şi 4 au fost selectați de CNADNR în aprilie 2014, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) – Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Sursa Ziua de Cluj

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Mircea 9 august 2015 at 15:08

Care lucrari ? :)))

gheo 9 august 2015 at 17:04

Talhari banditi si oameni de nimic… cand platiti despagubiriele de doi bani ..stat mafiot ..eu daca fac ceva galben maroniu in biroul vostru de stat deindata eram sactionat HOTILOR ….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...