Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Orăştie-Sibiu: Guvernul a suplimentat cu 30.000 de lei suma pentru despăgubirea proprietarilor expropriați

Bogdan Presecan

Publicat

în

Guvernul a suplimentat cu suma de 30.000 de lei fondurile destinate despăgubirilor pentru proprietarii ale căror terenuri au fost expropriate de pe autostrada Orăştie-Sibiu.

Hotărârea prevede completarea Hotărârii Guvernului nr. 1231 din 2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în amplasamentul lucrării de utilitate publică „Autostrada Orăştie-Sibiu”, respectiv alocarea sumei amintite mai sus, pentru “justa despăgubire.”

Banii vor fi folosiți pentru suplimentarea sumelor datorate în urma exproprierii acelor proprietari care nu au fost de acord cu cât au primit pe trenuri în urma evaluărilor imobiliare inițiale și le-au contestat în instanță, considerând că merită mai mult.

Astfel, în urma proceselor cu CNADNR, mulți dintre proprietari au câștigat majoarerea sumei stabilite pentru despăgubire. Creștererile sunt însă foarte mici, ele fiind resimțite efectiv doar de cei care au avut suprafețe mari de teren supuse exproprierii.

Anul viitor vor demara procedurile de expropriere a terenurilor de pe autostrada Sebeș-Turda

Anul viitor vor demara procedurile de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda. După ce în urma evaluărilor imobiliare vor fi stabilite prețurile per/hectar, în funcție de zonă, Guvernul va adopta o hotărâre cu numele proprietarilor, respectiv a suprafețelor expropriate, precum și a sumelor aferente fiecărui despăgubit. Banii vor intra în conturile fiecărui proprietar, iar cei care vor accepta suma stabilită, vor semna că sunt de acord, putând automat intra în posesia banilor. Cei care vor considera că terenurile lor valorează mai mult, vor putea contesta în instanță prețul stabilit de CNADNR în urma evaluării imobiliare, având șansa să primească mai mulți bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea