Rămâi conectat

Actualitate

Autoritățile vor să introducă o nouă materie la elevii de gimnaziu: securitatea cibernetică. Aceștia vor învăța cum să își protejeze comunicarea online, de la mail la rețele sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

copil-calculatorLa nivel guvernamental, există preocupări privind introducerea în școli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spațiul cibernetic, având în vedere că tot mai mulți tineri au telefoane mobile sau tablete, conectate la internet. Anunțul a fost făcut de către directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Florin Cosmoiu. Acesta a declarat că subiectul a fost discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și că au fost dezbateri inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetică organizat la București, Florin Cosmoiu, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat că „la nivel guvernamental există preocupări privind introducerea în școli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spațiul cibernetic și crearea de specializări în învățământul universitar și postuniversitar în domeniul securității cibernetice.

Potrivit acestuia subiectul a fost discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și la nivelul comisiilor de specialitate ale parlamentului.

Directorul Centrului Cyberint din cadrul SRI a mai precizat că discuțiile s-au referit la introducerea pregătirii pentru securitate cibernetică cel mai probabil de la nivel gimnazial, pornind de la situația care arată că mulți copii au telefoane mobile, conectate la internet. Elevii ar trebui să învețe cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte și să nu divulge date personale, precum și cum să își protejeze comunicarea online, de la mail la rețele sociale.

sursa:hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea