Autoritățile vor să introducă o nouă materie la elevii de gimnaziu: securitatea cibernetică. Aceștia vor învăța cum să își protejeze comunicarea online, de la mail la rețele sociale

copil-calculatorLa nivel guvernamental, există preocupări privind introducerea în școli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spațiul cibernetic, având în vedere că tot mai mulți tineri au telefoane mobile sau tablete, conectate la internet. Anunțul a fost făcut de către directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Florin Cosmoiu. Acesta a declarat că subiectul a fost discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării și că au fost dezbateri inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetică organizat la București, Florin Cosmoiu, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat că „la nivel guvernamental există preocupări privind introducerea în școli a pregătirii obligatorii referitor la securitatea în spațiul cibernetic și crearea de specializări în învățământul universitar și postuniversitar în domeniul securității cibernetice.

ELIT

Potrivit acestuia subiectul a fost discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și la nivelul comisiilor de specialitate ale parlamentului.

Directorul Centrului Cyberint din cadrul SRI a mai precizat că discuțiile s-au referit la introducerea pregătirii pentru securitate cibernetică cel mai probabil de la nivel gimnazial, pornind de la situația care arată că mulți copii au telefoane mobile, conectate la internet. Elevii ar trebui să învețe cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte și să nu divulge date personale, precum și cum să își protejeze comunicarea online, de la mail la rețele sociale.

sursa:hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Așa zis-a Burebista 11 mai 2015 at 20:52

Până în clasa a IX-a nu este ce să învețe practic la ora de informatică. Asta dacă vine profesorul. Există un dezinteres al profesorilor de informatică destul de mare. După ce am făcut plângere la directorul școlii că profesorul de informatică nu vine la ore, a venit dar se juca pe calculator sau privea pe fereastră.
Teoretic sunt unele lucruri de predat la ora de informatică, dar practic elevii știu mai mult decât le predă profesorul.
Nu văd cum se vor schimba lucrurile după această modificare.

Pilu 11 mai 2015 at 22:39

Foarte bine ! Asa se va putea sa se scape de religie, care indobitoceste elevul, si asa indobitocit din generala.

Așa zis-a Burebista 12 mai 2015 at 9:46

@Pilu – nu are a face una cu cealaltă.

haakk 12 mai 2015 at 9:51

deci sa fie introdusi in hakareala de mici ! ca invatand tehnicile de aparare poti apoi sa le eviti

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...