Autorii furtului de componente din instalaţia CFR Vinţu de Jos – Sebeş Alba, arestați preventiv

Poliţişti din cadrul  Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Vinţu de Jos au fost sesizați miercuri cu privire la apariţia unei  defecţiuni pe luminoschema de dirijare a traficului feroviar, existând posibilitatea sustragerii de componente din instalaţia bloc linie automată Vinţu de Jos – Sebeş Alba.

Potrivit IPJ Alba, “în urma activităţilor desfăşurate în colaborare cu Secţia de Jandarmi Sebeş, s-a reuşit prinderea, în flagrant, a autorilor, în persoana lui Laura E., de 33 de ani şi Vasile G., de 39 de ani, ambii din municipiul Sebeş, judeţul Alba.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că au distrus şi sustras doi picheţi de alimentare a instalaţiilor electrice de dirijare şi semnalizare a circulaţiei feroviare, creând un prejudiciu în valoare de 1874 lei.

Faţă de cele două persoane s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „distrugere sau semnalizare falsă” şi „furt calificat”, fapte prev. și ped. de  art.332 alin.1 , art. 228 alin.1,art.229 alin.1, lit.f din Codul Penal, fiind luată totodată şi măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Ieri, 05 februarie 2015, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă, propunere care a fost acceptată, dispusunandu-se cercetarea  Laurei E., sub control judiciar, iar față de Vasile G., s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere si Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Alba.”

foto arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...