Rămâi conectat

Actualitate

Austria a depăşit 100 de decese într-o singură zi, cauzate de COVID-19, în plină perioadă de restricții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

109 decese de COVID-19 a înregistrat Austria în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră de la începerea pandemiei, în condiţiile în care în ţară au fost impuse de două săptămâni noi restricţii. Au fost închise restaurantele şi centrele de agrement, iar în urmă cu două zile au fost închise şcolile şi centrele comerciale, relatează miercuri EFE.

Numărul contagierilor zilnice a crescut cu 16% de marţi, ajungând la 7.091, o cifră totuşi mai mică decât cele 9.586 de cazuri raportate la sfârşitul săptămânii trecute.

A crescut de asemenea şi numărul spitalizărilor la unităţile de terapie intensivă, unde aproape o treime dintre paturi sunt deja ocupate.

Deşi în unele regiuni, precum Tirol sau Austria Superioară, rata de ocupare la ATI este de aproape 90%, potrivit datelor oficiale.

Explozia contagierilor în cel de-al doilea val al pandemiei a determinat autorităţile să decreteze în urmă cu două săptămâni închiderea restaurantelor, cinematografelor şi teatrelor şi să impună interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 6:00.

Întrucât numărul cazurilor de infectare a continuat să crească, de marţi a intrat în vigoare un nou lockdown, cu măsuri ce includ închiderea tuturor centrelor comerciale neesenţiale, desfăşurarea cursurilor în sistem online şi restricţionarea părăsirii locuinţei, cu excepţia situaţiilor în care se merge la serviciu, la cumpărături sau pentru a ajuta persoanele cu mobilitate redusă.

Autorităţile speră ca prin noile măsuri activitatea economică să poată fi reluată în preajma Crăciunului.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea