Rămâi conectat

Actualitate

Austria a decis carantinarea OBLIGATORIE pentru toți călătorii din zone de risc, inclusiv România. Testul negativ nu mai este suficient

Ziarul Unirea

Publicat

în

În această categorie intră și persoanele care vin din România. Precizăm că până la publicarea acestei știri autoritățile române nu au avut nicio reacție oficială.

Toate persoanele care intră în Austria, din zonele de risc, chiar dacă arată un test negativ Covid-19, trebuie să meargă la o carantină obligatorie de 14 zile la domiciliu începând de vineri.

Totodată, doar intrarea în Austria din țările afectate nu va mai fi posibilă fără un test PCR, după cum anunță publicația krone.at, care a primit confirmarea măsurii de la Ministerul Sănătății, scrie Ziarul Românesc.

În viitor, nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările din țările cu restricții de intrare”, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ. Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința obișnuită în Austria pot, totuși, ”în cazuri excepționale, justificate, să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria”. Toți ceilalți trebuie să depună un test la frontieră, care nu trebuie să depășească 72 de ore.

Chiar și cu un test PCR negativ, se aplică următoarele măsuri:

Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă.
O „eliberare” timpurie din carantină printr-un test PCR negativ – va fi posibilă doar în viitor pentru „personalul cheie” – a cărei definiție va fi finalizată.

Această reglementare va fi publicată ”joi cel târziu”, a confirmat ministerul pentru sursa citată.

„Situația se poate schimba rapid peste tot”
În ceea ce privește situația în țările de vacanță populare, cum ar fi Croația sau Italia, acestea nu ar trebui totuși luate în considerare ca ”zone cu risc”. ”Situația se poate schimba foarte repede în fiecare țară”, au mai precizat sursele din cadrul ministerului

Recomandarea guvernului federal este ca persoanele să nu părăsească Austria, dacă este posibil. Călătoria de întoarcere a persoanelor infectate suspectate din străinătate este în prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, au mai declarat oficialii.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea