Rămâi conectat

Politică Administrație

Aurelia Cristea, Ministrul Delegat pentru Dialog Social, la Alba Iulia: Alocaţiile şi salariile vor creşte din 2015

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aurelia Cristea la Alba Iulia05Ministrul Delegat pentru Dialog Social a spus la Alba Iulia că din 2015 vor creşte alocaţiile şi salariile. Declaraţiile ministrului sunt în concordanţă cu ceea ce a spus ministrul Muncii Rovana Plumb, şi anume că salariile tuturor bugetarilor vor creşte de la 1 ianuarie 2015, iar de la aceeaşi dată salariul minim pe economie se va mări, semestrial, cu 75 de lei. Aurelia Cristea nu a putut confirma aceste date, însă spus că ţinta până în 2016 este 1.200 de lei.

Ministrul Delegat pentru Dialog Social consideră că această măsură nu ar putea speria investitorii şi nu ar putea produce probleme în mediul privat pentru că se va veni cu măsuri de stimulare economică, scutirea impozitului reinvestit şi reducerea cu cinci cote procentuale a CAS-ului.

„Este important să avem un echilibru în tot sistemul. Când a crescut salariul minim venim cu măsuri de stimulare economică, scutire de impozit pe profit reinvestit, reducerea  cu cinci cote procentuale a CAS-ului, exact această dublă măsură asigură un echilibru pentru privaţi să-şi construiască mai departe businessul. Ţinta de 1.200 de lei este în 2016. Toate aceste aspecte legate de stimulări se vor discuta la începutul lunii iunie cu FMI, cu cei trei parteneri”, a spus Aurelia Cristea, la conferinţa de presă a PSD Alba.

Ministrul a mai spus că Guvernul Ponta a reparat tot ceea ce guvernele anterioare au stricat. „Suntem în măsură să asistam la o creştere economică confirmată de INS, de 3,8%, o creştere a consumului care se cifrează la 15%, creştere a salariului mediu 7%, rata a inflaţiei extrem de scăzută. Avem aprobate reducerea celor 70 de taxe, aprobate normele privind scutirea impozitului la profitul reinvestit. Majorări salariale începând cu 2015, mărirea alocaţiilor pentru copii”, a completate aceasta

Sunt nişte estimări pe care se lucrează. Aceste studii de impact financiar din sectorul bugetar. Este important să avem un echilibru în tot sistemul. Când a crescut salariul minim venim cu măsuri de stimulare economică, scutire de impozit pe profit reivestit, reducerea  cu cinci cote procentuale a CAS-ului, exact această dublă măsură asigură un echilibru să-şi construiască mai departe bussinesul. Tinta de 1.200 este în 2016. Toate aceste aspecte legate de stimulări se discută la începutlul lunii iunie cu FMI, cu cei trei parteneri.

La sfârşitul conferinţei, preşedintele din Alba al partidului, Ioan Dîrzu a spus că alianţa PSD-UNPR-PC, susţine o echipe care urmăreşte interesul naţional, nu aşa cum au făcut Macovei sau Preda. „Mesajul e unul pozitiv pentru alianţă şi suntem optimişti pentru ziua din 25 mai, sper să avem scoruri cu care să ne mândrim. Noi suntem mândri că suntem români, că suntem albaiulieni”, a spus Ioan Dîrzu. Mesajul acestuia a fost întărit şi de ministrul Aurelia Cristea, cu o întrebare retorică: „Mie îmi poate interzice cineva să spun că sunt mândru că sunt român?”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea