Rămâi conectat

Sport

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) a câștigat Cupa României de Juniori | A treia distincție a anului pentru eleva Cristinei Man

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă”) a reușit o performanță notabilă, câștigând Cupa României Under 18 la juniori, în cadrul competiției desfășurate la Pitești, în proba de 2000 de metri obstacole.

Astfel, Mihaela Maria Blaga s-a clasat pe prima poziție cu rezultatul 7:11.81, iar pe poziția a 4-a s-a regăsit colega sa de club Andreea Maria Bogdan cu timpul 8:08.91. „Sunt rezultate foarte bune. Cu acest timp se califica la Campionatul European din Italia la categoria sa de vârstă, competiție anulată din cauza pandemiei, unde ne propuneam o clasare pe locurile 1-5„, a spus Cristina Man.

Din acest motiv, în viitor, talentata atletă din „Mica Romă” va aborda proba de 3000 de metri obstacole, deși va fi dificilă trecerea, întrucât la acest nivel sunt în calendar competiții importante, europene, balcaniadă, mondiale. Peste două săptămâni, Mihaela Blaga va concura la finalele Campionatului Național de seniori și tineret.

Este a treia distincție națională din 2021 pentru eleva antrenoarei Cristina Man (recent aleasă în postura onorată de vicepreședinte al FRA), după ce în luna martie a reușit rezultate extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri, în sală. Eleva reputatei Cristina Man a concurat la cel mai înalt nivel în ambele curse, reușind de fiecare dată să-și îmbunătățească recordul personal (PB) și adjudecându-și distincții prețioase, deși nu era cotată printre favorite! Rezultatele acestei veritabile speranțe a atletismului național, sportivă ce a împlinit 17 ani în 4 martie, au fost următoarele: *în proba de 1500 metri, vicecampioană națională (cu timpul 4:36.69); *în proba de 3000 metri, campioană națională (10:01.16). Demn de remarcat faptul că în acest an, Mihaela Blaga și-a corectat de trei ori cel mai bun rezultat în proba de 3000 metri.

La Pitești s-a desfășurat Campionatul Național, Seniori, Under 23 10000 de metri și 5000 de metri, etapa întâi și finala Cupei României juniori, etapa finală.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea