Ziarul Unirea

Atenţie la Poliţia locală Alba Iulia!

De la 1 februarie Poliţia Comunitară Alba Iulia şi schimbă „părul” dar şi „năravurile”. Consiliul local al municipiului Alba Iulia a aprobat înfiinţarea Serviciului Poliţia Locală prin reorganizarea Serviciului Poliţia Comunitară, ca structură fără personalitate juridică în aparatul de specialitate al primarului municipiului Alba Iulia. Cu acest prilej a fost aprobat şi regulamentul de funcţionare al noului serviciu public, dar, mai important şi lista de atribuţii a poliţiştilor locali. Ei bine, ei vor avea atribuţii şi puteri în plus faţă de poliţiştii comunitari. De exemplu poliţiştii locali vă vor putea controla în trafic şi vă vor putea amenda pentru orice contravenţie în trafic fie că sunteţi şofer sau pieton. În cazul şoferilor pedeapsa care poate fi aplicată de poliţiştii locali se poate traduce şi în puncte de penalizare. De asemenea printre noile atribuţii se numără şi executarea mandatelor de aducere pe raza municipiului Alba Iulia dar şi controlul şi sancţionarea contravenţiilor din domeniul disciplinei în construcţii, protecţiei mediului, activităţilor comerciale şi au atribuţii în domeniul evidenţei persoanei şi în cel al ordinii publice şi protecţiei proprietăţii. (A.D.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

Antoine de Saint Exupery 26 ianuarie 2011 at 8:12

pai degeaba isi schimba blana daca in randurile lor mai exista foste femei de servici si absolventi de scoala ajutatoare. Poate nu mai e asa, dar n-as crede!

Didi 26 ianuarie 2011 at 9:45

Sa speram ca va fi functional si competitiv sistemul.Unica problema pe care o vad eu e decizia lor de a da o amenda.Eu cred ca nu toti au pregatirea ce se cere pentru a lua o decizie in acest sens.Ideal ar fi ca iei sa incheie doar un proces verbal de constatare,dupa care acest proces sa fie revizuit de catre un grup de persoane cu o pregatire adecvata,care vor stabili cuantumul amenzii sau masurile care trebuie luate.Atunci Dl Politist nu va mai fi predispus asa tare la fenomenul ,,Luare de Mita´´.si poate oamenii ar fi mai multumiti.

De la Politia Nationala sa fie trimisi la LOCALA... 26 ianuarie 2011 at 10:42

De ce atatea politii cu o gramada de sefi,jandarmi cata frunza si iarba,pompieri,ISU….SI ATEA PURTATOARE DE CUVANT,ca la munca trebuie nu sobolani de birouri.Sa se faca unirea politiei locale cu nationale sub comanda primarului si a unui singur sef de politie si sa patruleze pe jos nu cu masini ca sa-i vada lumea rea…..Auzi si la Didi ca unii sa faca procese verbale si unii sa le vizeze,deci alti puturosi la birouri !

Didi 26 ianuarie 2011 at 12:26

Sistemul mai sus mentionat functioneaza in unele state din Europa si merge bine.Nu cred ca e normal sa vina un D. Politist si sa ea el o decizi pe loc asupra unei contraventii,avind in vedere ca majoritatea au rasarit peste noapte ca ciupercile dupa ploaie.Ce pregatire in domeniu poate avea Politistul care a absolvit un curs de 3 luni?Politia Nationala are cu totul alte atributii decit cea locala.

HOREA 26 ianuarie 2011 at 12:43

In aparatul de specialitate al primarului ?! Ii cresc puterile lui Hava !

vigilante 26 ianuarie 2011 at 13:12

astia ma fac sa rad..politisti cu o pregatire ampla si angajati pe pile o sa imparta dreptatea. mai bine ar ramane doar o singura politie cu oameni pregatiti si atributii clare

NECUNOSCUT 26 ianuarie 2011 at 16:00

Foarte bine mai dati-le primarilor inca o prghie prin care sa-i asupreasca pe bietii localnici ca nu au destule, nu va ginditi ca prin acest fel se creeaza presiuni asupra cetateanului ? RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!

Baronul 26 ianuarie 2011 at 18:38

In toata lumea civilizata in interiorul unei localitati Politia Locala, e cea care controleaza circulatia, face controale in comert si duce la indeplinire deciziile Consiliilor Locale, deci Politia Locala este forta de ordine, iar Politia Nationala si Jandarmeria sunt fortele de securitate.

Comentariile sunt oprite