Rămâi conectat

Curier Județean

Atelajele cu tracţiune animală INTERZISE pe raza municipiului Blaj, pe perioada stării de urgență. Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Publicat

în

Atelajele cu tracţiune animală INTERZISE pe raza municipiului Blaj, pe perioada stării de urgență. Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgență Blaj a decis interzicerea circulației atelajelor cu tracțiune animală, pe drumurile publice de pe raza municipiului Blaj. Această măsură a fost luată prin Hotărârea nr. 7 din data de 19.03.2020, ca prevenție în actualul context de răspândire a noului coronavirus, întrând în vigoare de ieri și fiind valabilă până la ridicarea stării de urgență.

Ținand coni de situațiile create pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu Coronavirusul SARS-CoV-2, Luând act de Hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență privind aprobarea Hotărârilor nr.6/06.03.2020, nr.7/07.03.2020 și nr. 8/09.03.2020 ale Grupului de suport tchnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României precum și a unor măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu Coronavinlsul SARS-CoV-2.

Având in vederea procesul verbal al CI.SU Blaj întrunit in ședința extraordinara in data de 19.03.2020;

Electrica Furnizare Discount

Având in vedere DECRETUL PREZIDENȚIAL nr.195 din data de 16.03.2020. privind instituirea STĂRII DE URGENTA pe teritoriul României; Având in vedere prevederile O.U.G. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situațiilor de Urgenta, cu modificările si completările ulterioare, aprobata prin Legea 15/2005 si H.G.R. 1491 2016 privind managementul tipurilor de risc; In temeiul art. 10 din Regulamentul – cadru privind structura organizatorica, atribuțiile, functionarea si dotarea comitetelor de urgenta aprobat prin H.G.R. 1491/2004; Comitetul Local pentru Situații de Urgenta convocat in ședința extraordinara in data de 19.03.2020,  HOTĂRĂȘTE:

Art. 1 Se interzice circulația pe drumurile publice de pe raza Municipiului Blaj pentru toate atelajele cu tracțiune animala, pe perioada stării de urgenta începând cu data de 19.03.02020 pana la ridicarea stării dc urgenta.

Art. 2 Se va comunica aceasta hotarare si Comitetului Județean pentru Situații dc Urgenta Alba, Instituției Prefectului județul Alba. Politiei municipale Blaj. Politiei Locale Blaj, cetățenilor municipiului Blaj si agoniilor economici prin orice mijloc de comunicare.

Art. 3. Aducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse prin prezenta hotararc constituie o obligație a tuturor celor vizați iar inculcarea dispozițiilor prezentei hotarari se sancționează potrivit legii.

Art. 4 Prezenta halararc a fost adoptata cu un număr de 18 voturi „pentru” valabil exprimate.

Art. 5. Prezenta hotărâre poate fi contestată în termenele, condițiile și la instanța competentă, stabilite în conformitate cu prevederilor legale ale legii contenciosului administrativ nr. 554/ 2004 cu modificările si completările ulterioare.

Publicitate

Curier Județean

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Publicat

în

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Aiudenii se vor putea bucura, de sezonul de iarnă, luni, 6 decembrie, urmând să fie deschis patinoarul, spre bucuria celor mici, dar și a părinților care îi însoțesc.

Patinoarul va fi amplasat în locul deja obișnuit din Piața Dr. Constantin Hagea. Funcționarea acestuia se face în condițiile impuse de situația epidemiologică. Este permis accesul a maximum 75 persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie.

Va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis, iar în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Electrica Furnizare Discount

Taxă intrare – 5 lei / persoană/ intrare
Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare