Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Atacantul Andrei Vasinc (ex-CS Ocna Mureș), la Luqa St. Andrew’s FC (Malta)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atacantul Andrei Vasinc, originar din comuna Unirea, este primul fotbalist din Alba care va evolua în Malta, Insula Cavalerilor Ioaniți.

Jucătorul de 29 de ani, ce poate ocupa mai multe poziții în compartimentul ofensiv, a preferat să dea curs unei propuneri venite de la micuțul club Luqa St. Andrew’s FC (liga a doua malteză), deși s-a aflat în tatonări (negocieri incipiente) cu toate cele 4 divizionare terțe din județ, CS Ocna Mureș, CSU Alba Iulia, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia. Vasnic se află de aproximativ o lună în Malta și a jucat deja în două partide de verificare, marcând un gol în meciul cu Siggiewi FC (2-0), cel de debut, următorul fiind 0-0 cu Kalkara United FC. Deja oficialii noului său club au luat legătura cu Federația Română de Fotbal pentru obținerea ‘cărții verzi’, documentul de transfer internațional, până la ora primului joc oficial în Challenge League, în 27 august, cu Qrendi.

Mutarea a fost intermediată de Andrei Cobliș, fostul său coechipier la CS Hunedoara, ce a apărat un an și jumătate în Malta în trecut (2015/2016), care a luat legătura cu fostul său antrenor, albanezul Edmond Lufi, actualmente la Luqa St. Andrew’s FC, club înființat în 1934. La “Reds”, care în 2021 a câștigat Maltese National Amateur League (al treilea eșalon competițional), Vasinc este singurul “stranier” din efectiv. Meciurile se dispută pe terenuri sintetice, în nocturnă în campionatul din Malta. “Insula este extrem de frumoasă, un adevărat paradis turistic. Sper să mă adaptez rapid, să mă obșinuiesc cu terenurile sintetice, să fac un sezon bun, care să mă ajute să prind un transfer la cluburi mai puternice. Nu sunt foarte mulți bani la mijloc, dar este mai bine ca în România. Probabil acasă o să mă întorc la iarnă, dacă îmi va fi dor de zăpadă”, a spus atacantul care a punctat de 3 ori în acest an pentru CS Ocna Mureș (unde a fost legitimat în ultimele 6 luni).

În Malta au mai jucat printre alții olteanul Adrian Popescu (prezent la Mondialul din 1990, la Birkirkara FC), Oproiescu (chiar la St. Andrew’s FC), Dronca, Al. Pavel (Silema Wanderers) B. Gavrilă (Valetta FC, revenit recent la Dinamo) sau rapidistul Andrei Ciolacu. Ultimul, fost internațional Under 21, a îmbrăcat tricoul celei mai titrate echipe din Insulă, Floriana FC, fiind golgeterul sezonului precedent. Malta are 4 echipe în compeițiile continentale, campioana în preliminariile Champions League, iar locurile 2 și 3 plus câștigătoarea Cupei, în Conference League. Luqa este un orășel de aproximativ 6000 de locuitori, situat la 4.5 kilometri de capitala Valleta, aeroportul internațional fiind situat în această localitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea