Rămâi conectat

Actualitate

„Atac la rege – campionat interjudeţean de şah pentru preşcolari şi elevi”, eveniment inclus în programul “Zilelor Cetăţii Alba Carolina”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Clubul Municipal de Şah Alba Iulia, organizează sâmbătă 28 aprilie concurul interjudeţean de şah pentru preşcolari şi elevi “Atac la rege”, eveniment inclus în cadrul programului “Zilelor Cetăţii Alba Carolina”. Competiţia va fi găzduită de Şcoala cu clasele I-VIII “Vasile Goldiş” din Alba Iulia începând cu orele 13.30 şi se va desfăsura pe 20 de secţiuni separate, dintre care 11 pentru jucători nelegitimaţi (preşcolari, clasele I-II băieţi şi fete, clasele III-IV băieţi şi fete, clasele V-VI băieţi şi fete, clasele VII-VIII băieţi şi fete, clasele IX-XII băieţi şi fete) şi 9 pentru jucători legitimaţi (preşcolari, clasele I-II băieţi şi fete, clasele III-IV băieţi şi fete, clasele V-VIII băieţi şi fete, clasele IX-XII băieţi şi fete). Nu se percepe taxă de participare, iar la fiecare sectiune se vor acorda trofeu pentru locul 1, medalii pentru primii 3 clasaţi, diplome şi premii constând în materiale şahiste. Detalii suplimentare despre turneu se pot obţine de pe pagina Facebook www.facebook.com/marius.ceteras, telefonic (0745.633805) sau prin email ([email protected]).

Şahul, care a fost inventat în urmă cu circa 1500 de ani din dorinţa de a imita sub forma unui joc logic lupta dintre două armate medievale, este astăzi practicat de milioane de elevi din toată lumea şi este recunoscut pentru beneficiile sale în educarea şi formarea tinerilor. De aceea, turneul se doreşte a fi unul de promovare a şahului şcolar în judeţul Alba, care să ofere şanse la clasări superioare tuturor elevilor care joacă şah, motiv pentru care am decis să organizăm secţiuni separate pentru elevii aflaţi la începutul activităţii şahiste şi care nu au mai participat la turnee omologate de Federaţia Română de Şah. Pentru elevii din alte localităţi ale judeţului şi din judeţele vecine participarea la turneu oferă şi posibilitatea de a vizita Alba Iulia şi de a participa la alte manifestări culturale din cadrul festivalului Zilele Cetăţii Alba Carolina.” Marius Ceteraş, preşedintele Clubului Municipal de Şah Alba Iulia. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea