Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Atac dur la imigranții de etnie romă lansat de un europarlamentar italian chiar de Ziua internațională a romilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar de Ziua internațională a romilor, marcată în fiecare an pe data de 8 aprilie, liderul formațiunii politice italiene Liga Nordului, europarlamentarul Matteo Salvini, a făcut apel la o „revoltă a celor respectabili”, îndemnând italienii să renunțe la cetățenia lor și dsă aplice pentru azil politic „, astfel încât aceștia să poată să se bucure de aceleași drepturi ca și imigranți ilegali”.

Declarând că romii din italia parizitează Italia, Salvini a lansat din nou propunerea „de a demola taberele de romi de la temelie”.

Salvini a declarat că partidul pe care îl reprezintă va organiza, sâmbătă și duminică, la nivelul întregii Italii, mitinguri sub sloganul „Cer azil!”, în „peste 1000 de piețe”.

„Nu poți acorda 1000 de euro pentru fiecare imigrant care ajunge aici și numai 280 de euro pentru un italian cu invaliditate”, a spus Salvini.

Într-un interviu TV, Salvini a criticat populația romă din Italia spunând că „romii ar trebui să aibă aceleași drepturi și obligații ca și ceilalți cetățeni italieni”.

„Tabere de romi nu există în aproape nicio parte a Europei”, a spus europarlamentarul, repetând propunerea sa „de a demola taberele de romi de la temelie”.

Ziua internațională a romilor a fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Romilor, care s-a desfășurat la Varșovia. În România, la data de 8 aprilie se marchează ”Sărbătoarea etniei romilor din România”, în urma adoptării de către Parlamentul României a Legii nr. 66/2006, publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 276 din 28.03.2006. Legea prevede celebrarea, în data de 8 aprilie a fiecărui an, a acestei sărbători, implicarea autorităților administrației publice centrale, cu atribuții în domeniul asigurării egalității de șanse și al combaterii discriminării, precum și a celorlalte autorități centrale și locale, pentru a sprijini organizarea de manifestări publice și a unor acțiuni social-culturale dedicate acestei zile a etniei romilor.

foto arhivă

sursa: gazzettadelsud.it


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea