Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ATAC ca pe timpul vikingilor, în Norvegia: Cinci oameni au fost uciși și alți doi au fost răniți de un danez, înarmat cu un arc și săgeți

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ATAC ca pe timpul vikingilor, în Norvegia: Cinci oameni au fost uciși și alți doi au fost răniți de un danez, înarmat cu un arc și săgeți

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis cinci persoane şi a rănit alte două, miercuri, la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană care a arestat un suspect, transmit AFP şi Reuters.

Poliția norvegiană a anunțat joi dimineață că este vorba despre un cetățean danez de 37 de ani, care trăiește în localitate. Numele lui nu a fost dezvăluit.

Suspectul a fost arestat miercuri și transportat în orașul Drammen.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Autoritățile nu au precizat ce acuzații i se aduc. Se crede că a acționat singur iar pista teroristă este luată în calcul de anchetatori.

Primele informații ale investigației arată că individul s-a deplasat într-o „zonă vastă” în timpul atacurilor. El a fost reținut la ora locală 18.47.

CNN notează că incidentul din Norvegia vine în ajunul numirii unui nou guvern, după alegerile parlamentare de luna trecută, care au îndepărtat de la putere Partidul Conservator. Liderul laburist Jonas Gahr Store urmează să fie învestit prim-ministru.

Într-un mesaj pe Facebook, Store a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Un polițist în afara programului, printre victime

Oyvind Aas, șeful poliției din Drammen, a precizat că unul dintre răniți este un polițist care nu era de serviciu și care se afla într-un magazin.

Primele apeluri de urgență care semnalau atacul au fost primite de autorități la ora locală 18.13

Poliția a confirmat că „a durat ceva timp” din momentul în care ofițerii au ajuns la fața locului și până ce suspectul a fost arestat. Polițiștii au tras focuri de armă în timpul arestării, a precizat Oyvind Aas.

În urma atacului de miercuri, ofițerii poliției norvegiene au primit ordin să patruleze înarmați.

„În urma incidentului grav din Kongsberg, unde mai mulți oameni au fost uciși și răniți, poliția norvegiană se înarmează temporar. Aceasta este o măsură de urgență suplimentară. Autoritățile nu au indicii concrete că s-a schimbat nivelul de alertă în țară”, a comunicat Directoratul național al acestei instituții.

În baza legilor locale, ofițerii poliției norvegiene trebuie să primească în prealabil aprobare pentru a purta arme de foc.

Atacul de miercuri, la 10 ani de la crimele în masă comise de teroristul Brevik

Incidentul de miercuri are loc la ceva mai mult de 10 ani de la atacul comis de extremistul de dreapta Anders Behring Brevik.

În iulie 2011, Brevik a ucis 77 de persoane, majoritatea adolescenți, folosindu-se de arme de foc și bombe.

El a fost arestat și a primit pedeapsa maximă după legea norvegiană: 21 de ani de închisoare.

Cu aproape doi ani înainte, în august 2009, un bărbat înarmat a atacat o moschee din Oslo. La momentul respectiv, serviciile de securitate din țară avertizaseră că terorismul de extremă-dreapta este în ascensiune globală și că Norvegia urma să devină, probabil, o țintă pentru astfel de atacatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea