Asteroidul care va trece pe lângă Pământ va putea fi observat live pe internet
Asteroidul ”2004 BL86”, care se va apropia la o distanță record de Pământ pe 26 ianuarie va putea fi urmărit live pe www.virtualtelescope.eu, începând cu ora 21.30, ora României, potrivit unui comunicat al Agenției Spațiale Române (ROSA) transmis vineri către AGERPRES.
Sesiunea virtuală de observații va fi însoțită și de comentarii live făcute de Gianluca Masi, specialist în domeniul astronomiei. La momentul transmisiunii în direct, asteroidul va avea luminozitate maximă.
Un asteroid de dimensiuni mari, ce a primit denumirea de catalog 2004 BL86, va trece la o distanță relativ mică de Pământ – aproximativ 1,2 milioane de kilometri (de trei ori mai mare decât distanța de la Pământ la Lună) – la 26 ianuarie.
După modul în care reflectă lumina solară, acest asteroid are diametrul de aproximativ 500 de metri. Acesta este cel mai mare asteroid a cărui trecere prin vecinătatea planetei noastre va fi urmărită de astronomi. În 2027 pe lângă planeta noastră va trece un asteroid și mai mare, denumit 1999 AN10.
Conform astronomului Don Yeomans, la 26 ianuarie, asteroidul 2004 BL86 va trece prin cel mai apropiat punct de Pământ pentru cel puțin următorii 200 de ani și nu constituie niciun pericol pentru planeta noastră. Apropierea de Pământ a unui asteroid relativ mare le va oferi oamenilor de știință șansa de a studia mai bine aceste obiecte cosmice.
Asteroidul 2004 BL86 a fost descoperit la 30 ianuarie 2004 de un telescop în cadrul programului Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), derulat la White Sands, New Mexico.
În ziua de 26 ianuarie acest asteroid va putea fi observat și de astronomii amatori, prin intermediul micilor telescoape de cameră sau a unor binocluri puternice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
Ziua mondială a geologilor se sărbătorește în fiecare an pe 18 septembrie. Geologia studiază atât compoziția rocilor de suprafață cât și a celor de adâncime, zăcămintele minerale solide, lichide și gazoase, structura integrală a planetei Terra, plăcile tectonice ale scoarței terestre, dar și structura de profunzime a planetei noastre, straturile sale lichide succesive, ce se […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 2 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi