Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Asteroidul care va trece pe lângă Pământ va putea fi observat live pe internet

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asteroidul ”2004 BL86”, care se va apropia la o distanță record de Pământ pe 26 ianuarie va putea fi urmărit live pe www.virtualtelescope.eu, începând cu ora 21.30, ora României, potrivit unui comunicat al Agenției Spațiale Române (ROSA) transmis vineri către AGERPRES.

telescopSesiunea virtuală de observații va fi însoțită și de comentarii live făcute de Gianluca Masi, specialist în domeniul astronomiei. La momentul transmisiunii în direct, asteroidul va avea luminozitate maximă.

Un asteroid de dimensiuni mari, ce a primit denumirea de catalog 2004 BL86, va trece la o distanță relativ mică de Pământ – aproximativ 1,2 milioane de kilometri (de trei ori mai mare decât distanța de la Pământ la Lună) – la 26 ianuarie.

După modul în care reflectă lumina solară, acest asteroid are diametrul de aproximativ 500 de metri. Acesta este cel mai mare asteroid a cărui trecere prin vecinătatea planetei noastre va fi urmărită de astronomi. În 2027 pe lângă planeta noastră va trece un asteroid și mai mare, denumit 1999 AN10.

Conform astronomului Don Yeomans, la 26 ianuarie, asteroidul 2004 BL86 va trece prin cel mai apropiat punct de Pământ pentru cel puțin următorii 200 de ani și nu constituie niciun pericol pentru planeta noastră. Apropierea de Pământ a unui asteroid relativ mare le va oferi oamenilor de știință șansa de a studia mai bine aceste obiecte cosmice.

Asteroidul 2004 BL86 a fost descoperit la 30 ianuarie 2004 de un telescop în cadrul programului Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR), derulat la White Sands, New Mexico.

În ziua de 26 ianuarie acest asteroid va putea fi observat și de astronomii amatori, prin intermediul micilor telescoape de cameră sau a unor binocluri puternice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea