Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI se decide soarta Fabricii de Zahăr Luduș: Un grup de fermieri români vor să o cumpere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI se decide soarta Fabricii de Zahăr Luduș: Un grup de fermieri români vor să o cumpere

Pe 12 octombrie, începând cu ora 9.00, patronatul francez al unității de producție și grupul de fermieri români care doresc să o cumpere se vor reîntâlni la Luduș pentru o nouă rundă de negocieri.

Cultivatorul mureșean de sfeclă de zahăr, Teodor Aflat, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că invitația de întâlnire la negocieri a fost trimisă de partea franceză avocatului care reprezintă grupul de fermieri, transmite Rador.

Teodor Aflat s-a arătat optimist că propunerea făcută săptămâna trecută de cultivatorii de sfeclă de zahăr, de cumpărare a peste 98 la sută din acțiunile Tereos SA, va fi acceptată de proprietarii fabricii: „Referitor la fabrica de zahăr, după oferta depusă în data de 8 octombrie, miercuri ne vom întâlni între orele 9.00 și 17.00 pentru discuțiile finale, toți cultivatorii de sfeclă cu Consiliul de administrație a fabricii. Din punctul nostru de vedere, semnalele sunt pozitive, înapoi nu dăm, suntem horărâți să cumpărăm fabrica și sperăm din tot sufletul ca fabrica de zahăr să funcționeze în continuare”.

Amintim că, săptămâna trecută, un grup de fermieri din nouă județe ale Transilvaniei, reuniți într-o asociație a cultivatorilor de sfeclă de zahăr au propus companiei franceze cumpărarea fabricii din Luduș.

A doua zi s-a întrunit, în Franța, Consiliul de administrație al companiei Tereos SA care, până la întâlnirea cu fermierii români, anunțase că închide fabrica și trimte angajații în șomaj.

Fermierii susțin că închiderea definitivă a fabricii va duce la dispariția culturii de sfeclă de zahăr pentru 400 de producători, care anual cultivă 7.000 – 8.000 de hectare. Iar odată cu închiderea fabricii de la Luduş, România ar mai rămâne cu o singură fabrică de zahăr din sfeclă de zahăr, la Roman (Neamț).

La finalul lunii septembrie, Sindicatul Liber Zahărul Luduş SA a informat că a fost anunţat de patronatul Fabricii de Zahăr din Luduş, compania franceză Tereos România SA, că se continuă planul de lichidare şi demolare a obiectivului, după ce statul român s-ar fi retras din negocieri şi nu s-a găsit cumpărător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea