Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj | În semifinalele Cupei CEV, prima bătălie…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 18.00, lângă Turnul Chindiei, se dispută manșa tur a semifinalei Cupei CEV, o confruntare “100 la sută românească”, între rivalele Chindia Târgoviște și Volei Alba Blaj (în direct pe TVR 2, returul – joi, 23 martie, la Tg. Mureș, ora 19.00), vizitatoarele având alături un grup de suporteri blăjeni.

Cele două combatante, în fapte primele două clasate la finele sezonului regular al Diviziei A1, s-au luptat în ultimii ani pentru supremația internă în diverse competiții (campionat, Cupa României, Supercupa României), acesta fiind însă primul duel european. Miza este calificarea în ultimul act al celei de-a doua întreceri continentale ca importanță, unde oponentul reprezentantei României (ambele sunt venite din grupele Champions League), va fi învingătoarea dublei dintre Scandicci și THY Istanbul (turul, aseară). În urmă cu 11 zile, în preambului acestei întâlniri de foc, trupa lui Giovanni Caprara a învins, scor 3-1, provocându-le ardelencelor primul insucces în Divizia A1 (în tur, în decembrie, în Sala “Timotei Cipariu”, 3-0 pentru gazde).

Obiectivul nostru este clar: calificarea în finala Cupei CEV. La meciul tur, vrem să obținem maximum posibil. Șansele sunt egale, cele două echipe se cunosc foarte bine, trebuie să jucăm la capacitate maximă și să arătăm cel mai bun volei. Nu s-a întâmplat acest lucru în ultimele două jocuri, dar sper că vom intra în teren concentrați, cu ambiție și determinare, astfel încât să avem, la retur, prima șansă de calificare. Nu în ultimul rând, ne dorim să îi facem pe fantasticii noștri suporteri mândri de noi„, a transmis antrenorul Stevan Ljubičić.

Calificată pentru prima dată în istorie în semifinalele unei cupe europene, vicecampioana României dispută în această seară meciul tur cu Alba Blaj, din Cupa CEV, pe teren propriu, într-o atmosferă care se anunță senzațională, în Sala Polivalentă fiind așteptați peste 2500 de spectatori

*Reabilitare în Cupa CEV!

Calificată pentru a 5-a oară în istorie într-o semifinală europeană (în 3 rânduri a disputat finale), gruparea din “Mica Romă” este obligată, ținând cont de pretențiile etalate, să ofere o prestație solidă, să crească nivelul, căutând reabilitarea după cele două eșecuri înregistrate în campionat (sâmbătă, 2-3 acasă cu Rapid).

Nici dâmbovițencele nu stau mai confortabil, în condițiile în care au pierdut recent la Lugoj, în fieful finalistei Cupei Challenge, și își simt periclitată poziția secundă în ierarhia internă. Și în 2019, Blajul a avut parte, în Cupa CEV, de o semifinală românească, cu Știința Bacău, iar anul trecut a evoluat în penultimul act, cu Eczacibași Istanbul, care a și cucerit trofeul.

*Rivale din 2014

Drumul spre performanță al Blajului, început în 2014, cu sârbul Darko Zakoč în rol de omul-trofeu, se leagă tocmai de rivalitatea contra echipei din Târgoviște, primele două titluri fiind adjudecate după dispute directe, în 2015 (3-0 la general) și 2016 (3-2 într-o finală nebună)! CSM Târgoviște a întrerupt hegemonia Blajului prin câștigarea Supercupei României (3-2, la Timișoara), în 2016. Trei ani mai târziu, în 2019, Blajul a realizat eventul, Cupa României fiind cucerită după 3-1 în finală la Alexandria, cu CSM Târgoviște. CSM Târgoviște a revenit în luptă și în 2021 a câștigat primul titlu național, cu 4 victorii din tot atâtea jocuri cu contracandidata, care la finele acelui sezon a încheiat colaborarea de mai bine de 7 ani,  cu  Zakoč (singurul campionat cucerit în ultimii 4 ani de o altă echipă decât Blajul). În sezonul precedent Volei Alba Blaj a cucerit toate trofeele interne, Supercupa României (septembrie 2021, la Brașov) și Cupa României (martie 2022, la Mioveni), după dispute cu CSM Târgoviște, adjudecate cu același scor 3-1. În campionat victoriile au fost împărțite, s-au impus gazdele în două rânduri, iar pe teren propriu Blajul a câștigat în minimum de seturi în martie și aprilie, tranșând astfel lupta pentru al 6-lea titlu de campioană. Iar confruntarea nu se va încheia aici, prefigurându-se o finală Blaj – Târgoviște în Divizia A1, dacă se respectă calculele hârtiei…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea