Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.30, Argeş Volei Piteşti – Volei Alba Blaj *Sfârşitul unui tur de poveste…

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa din „Mica Romă” a început acest sezon competiţional cu o „dublă” în Cupa României împotriva formaţiei din Muntenia, ambele partide câştigate simetric (3-0) şi va încheia parcursul oficial al anului 2012 cu o descindere în fieful „lanternei roşii”, Argeş Volei Piteşti. Partida contează pentru etapa a 11-a a Diviziei A1 la volei feminin şi se va disputa în devans, vineri, de la ora 17.30 (direct la DigiSport 2), punând faţă-n faţă ultima clasată, gruparea piteşteană, cu 9 înfrângeri din tot atâtea posibile, zero puncte acumulate şi zero seturi câştigate, respectiv nou-promovata blăjeană ce a făcut senzaţie. La prima participare în elită, Volei Alba Blaj a izbutit rezultate excelente şi cu 7 victorii şi numai 3 eşecuri va ierna pe poziţia a 4-a a iererhiei, având în acest moment 20 de puncte la activ.

*Favorite incontestabile

Elevele antrenorului Marius Macarie vor avea iarăşi alături, în această ultimă deplasare, o galerie, un grup de aproximativ 30 de suporteri blăjeni ţinând să fie aproape de favorite. „Chiar dacă suntem favoriţi, conform calculelor hârtiei, trebuie să fim foarte atenţi. Niciun meci nu este câştigat dinainte şi vrem să evităm accidente de genul disputei cu „U” Cluj”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. „Aparent ne aşteaptă o confruntare mai lejeră, însă niciodată nu poţi să bifezi o victorie fără muncă. Cu greu am ajuns până aici, în apropierea podiumului, e nevoie să ne respectăm blazonul şi să luăm trei puncte”, a precizat antrenorul Marius Macarie.

*Două jucătoare la lotul naţional de cadete

Două dintre tinerele jucătoare din lotul formaţiei Volei Alba Blaj, Ramona Rus şi Sorina Mocan au fost convocate pentru un cantonament centralizat la Izvorani al reprezentativei naţionale de cadete. „Tricolorele mici” se antrenează în vederea participării la turneul de calificare la Campionatele Europene, acţiune programată la începutul anului 2013, în perioada 3-7 ianuarie, la Nova Gorica, în Slovenia.

*Vizate transferuri externe

Şi după încheierea turului, voleibalistele blăjene vor continua pregătirea, cu două pauze cuvenite Sărbătorilor (20-26 decembrie, 30 decembrie-2 ianuarie), intenţiile şefilor clubului, în următoarea perioadă, fiind să întărească efectivul prin achiziţionarea a încă două jucătoare. „Căutăm şi sper să găsim soluţii convenabile pe piaţa externă, pentru a acoperi în primul rând postul de secund. Campania de achiziţii depinde de opţiunea antrenorului Marius Macarie, acesta aflându-se în legătură cu diverse piste, impresari etc. În acelaşi timp, nu intenţionăm să ne despărţim de vreo echipieră din actualul lot”, a declarat Sergiu Ştefănescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea