Rămâi conectat

Sport

Astăzi, în Liga Naţională de handbal feminin, CSM Bucureşti – HC Alba Sebeş | Duel disproporţionat, campioana versus nou-promovata!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nou-promovata HC Alba Sebeş are şanse ce tind spre zero în etapa a doua a Ligii Naţionale de handbal feminin, în condiţiile în care evoluează în fieful deţinătoarei titlului, extrem de puternica formaţie CSM Bucureşti, astăzi, ora 19.45, în direct la Digi Sport 2. HC Alba Sebes 289Este o diferenţă incomensurabilă la toate capitolele între cele două competitoare, balanţa înclinând covârşitor în favoarea grupării din Capitală, un adevărat „dream team” al handbalului feminin, ce are drept obiectiv campionatul intern şi calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. „Ne aşteaptă o partidă împotriva unei superputeri şi ne dorim să jucăm cât mai bine, să arătăm că ştim handbal, iar duelul cu asemenea jucătoare de top mondial să fie un imbold pentru handbalistele noastre”, a punctat Virgil Costea, preşedintele HC Alba Sebeş.

*2,5 milioane de euro la CSM, 450.000 de euro la Sebeş!

Este o întâlnire în care se pune numai problema diferenţei de scor, în condiţiile unei dispute disproporţionate din start, campioana României contra unei nou-promovate ce-şi propune salvarea de la retrogradare. Spre comparaţie, CSM-ul dispune de un buget generos cifrat la 2,5 milioane de euro (cel mai mare de pe prima scenă), iar echipa lui Teanu Popa speră la aproximativ 450.000 de euro (dacă va găsi surse de susţinere). Antrenoarea Metta Klit are un lot extrem de valoros, cu cele 4 brazilience campioane mondiale Pessoa, Da Silva, Rodrigues ori Fachinello, plus alte transferuri “galactice” realizate în vară, suedezele Thorstensson şi Gullden, rusoaica Vetkova, danezele Fisker şi Jorgensen, spaniola Carmen Martin, croata Jelena Grubisici, dar şi patru românce de echipa naţională: Brădeanu, Vărzaru, Manea şi Curea. HC Alba Sebeş a ratat meciul de care trebuia să se agaţe cu adevărat, 22-25 acasă cu Unirea Slobozia, în runda inaugurală şi are la rând două confruntări incendiare, cu campioana şi vicecampioana HCM Baia Mare (sâmbătă, ora 18.00, în Sala “Florin Fleşeriu”), ambele participante în Liga Campionilor, competiţia supremă din Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea