Astăzi, două recitaluri de excepție în Piața Cetății din Alba Iulia, cu măsuri de distanțare socială

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cvartetul de coarde „Augustin Bena” și Fanfara Județului Alba susțin, duminică, două recitaluri de excepție

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, duminică, 21 iunie 2020, în Piața Cetății din Alba Iulia, două recitaluri de excepție, evenimentele culturale fiind organizate cu respectarea unor reguli stricte de distanțare socială și de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de spectatori.

ELIT

Primul eveniment cultural începe la ora 18:00, fiind vorba de un recital cameral susținut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al județului Alba. În program sunt incluse lucrări muzicale semnate de L. Bocherini, J. S. Bach, F. Kreisler, E. Elgar, J. Williams, C. Gardel, Eduardo di Capua, Camille Saint-Saens, P. I. Ceaikovski, J. Brahms, Goran Bregovic, A. Piazzolla.
După o scurtă pauză, de la ora 19:00, evenimentele vor continua cu un recital extraordinar susținut de Fanfara Județului Alba dirijată de Coriolan Honcaș. Fanfara va încânta spectatorii cu marșuri și muzică de promenadă într-un recital de aproape o oră.

Ca și în cazul evenimentelor precedente, Piața Cetății din Alba Iulia a fost pregătită special, astfel încât a fost delimitat perimetrul cu garduri de protecție, au fost marcate locurile în care este amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială, și au fost stabilite zonele de acces.

Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât spectatorii să intre pe rând, respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic. Astfel, la intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.

Intrările în spațiul delimitat vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand (www.freestand.ro), un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public.

Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.

Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia. Organizatorii beneficiază și de sprijinul logistic al S.C. Freestand Trading S.R.L. Alba Iulia, firmă care a pus la dispoziție gratuit stații de dezinfectare pentru acces.

Facebook Twitter Google+ YouTube