Rămâi conectat

Sport

Astăzi, de la ora 14.30, în Cupa României, Unirea Alba Iulia – Viitorul Șelimbăr | “Alb-negrii”, în continuare cu probleme de efectiv, luptă pe două fronturi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, de la ora 14.30, pe Stadionul “Cetate”, se dispută întâlnirea contând pentru turul al treilea al Cupei României, dintre divizionarele terțe Unirea Alba Iulia și Viitorul Șelimbăr.

În condițiile problemelor majore de efectiv, disputa din competiția “KO” este un balast pentru “alb-negri”, care au abordat ultimul joc, pierdut acasă, cu Unirea Ungheni, scor 2-3 (după ce conduceau cu 2-1 în minutul 83), cu numai 13 jucători valizi.

Nici la ora acestui meci, lucrurile nu s-au simplificat prea mult pentru amfitrioni, ce au o listă de 12 absenți, fotbaliști depistați pozitiv la testele COVID-19. Totuși au revenit antrenorul secund Mircea Oprea și atacantul Andrei David (a ieșit negativ la ultima testare), fiind legitimat pe ultima sută de metri mijlocașul Eduard Terna (21 de ani, s-a pregătit în iarnă cu Unirea Alba Iulia, ex-LPS Cetate Deva), însă portarul Sîntoma mai trebuie să aștepte rezultatele altei testări (rezultatul precedent fiind neconcludent).

Criza de lot, coroborată cu un program condensat (5 jocuri în doar două săptămâni), reprezintă principalul obstacol pentru gruparea albaiuliană, decimată în ultima perioada de pandemia de coronavirus.

În linii mari, vom aborda acest meci cu același lot ca în disputa cu Unirea Ungheni, nu avem cum face mari schimbări. Vom vedea ce se va întâmpla”, a spus antrenorul Adrian Bicheși, ce va lipsi de pe bancă.

Până în prezent, Unirea Alba Iulia a eliminat două conjudețene, pe CS Universitatea Alba Iulia după loviturile de departajare și Industria Galda de Jos (fără a juca, întrucât găldenii nu au putut trimite în timp util rezultatele testelor către FRF). Condusă de fostul unirist Florin Maxim, echipa din Sibiu a acces în această fază a Cupei României grație victoriei repurtate în urmă cu două săptămâni sub Drăgana, scor 4-3 cu CSO Cugir. Viitorul Șelimbăr are obiectiv promovarea în Liga a 2-a și merge “ceas” în această toamnă, cu trei victorii din tot atâtea jocuri susținute în Seria a 7-a, toate în deplasare, ultima la Horezu (scor 3-1). În distribuția oaspeților se pot regăsi jucători ce au cochetat cu fotbalul din Alba: D. Tătar (originar din Blaj), A. Roșu (ex-CS Universitatea Alba Iulia), D. Groza (din Daia Română) sau Cîrstean (fost la Metalurgistul Cugir).

Cu meciul Unirea Alba Iulia – Viitorul Șelimbăr ar fi trebuit să se deschidă returul trecut, în martie, însă, din pricina problemelor financiare gazdele au anunțat că nu se prezintă și au pierdut 0-3, la “masa verde”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea