Rămâi conectat

Ştirea zilei

Astăzi: Consiliul Local Alba Iulia stabilește TAXELE pentru TOATE PARCĂRILE PUBLICE din municipiu. Sumele propuse – între 1 și 4 lei, în funcție de zonă

Publicat

în

Proiectul de hotărâre privind taxarea tuturor locurilor de parcare publice din Alba Iulia este supus spre aprobarea consilierilor locali în ședința ce se va desfășura astăzi, de la ora 13.00. Tarifele propuse sunt între 1 și 4 lei, însă aleșii locali pot să facă amendamente, în care să ceară un preț mai mic.

Mult dezbătut în timpul etapei de consultare, în spațiul public – pe stradă și pe rețeaua de socializare -, proiectul va intra nemodificat în dezbatere, deoarece, oficial, s-au înregistrat doar 12 adrese în care cetățenii au făcut sugestii sau și-au expus punctul de vedere. De menționat că una dintre aceste adrese a fost depusă de Asociaţia Alba Iulia Infrastructură și este semnată de 519 persoane, dintre care 47 nu au domiciliul în oraș.

Principalele opinii, propuneri, sugestii şi observaţii expuse în adresele înregistrate la Registratura Primăriei municipiului Alba Iulia sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– 19 persoane solicită renunţarea la proiectul propus ;
– 519 de persoane reprezentate de Asociaţia Alba Iulia Infrastructura( 47 de persoane neavănd domiciliul in municipiul Alba Iulia) solicită neintroducerea pe ordinea de zi a unei şedinţe viitoare a CL acest proiect;
– 4 persoane consideră ca taxele propuse sunt prea mari;
– 10 persoane solicită crearea de locuri de parcare de reşedinţă în zonele: bloc 280, zona BCR- magazin Unirea, calea Moţilor -zona Stadion, strada Ferdinand şi închirierea lor

Potrivit proiectului de hotărâre, se instituie trei zone tarifare: Zona tarifară 0 (roşie), Zona tarifară 1 (albastră), Zona tarifară 2 (galbenă), astfel:

Zona 0 (roşie) – taxare de luni până vineri, între orele 00:00 – 20:00, sâmbătă şi duminică intre orele 00:00 – 24:00

Parcările din interiorul Cetăţii

– Intrare pe la Hotel Cetate (autoturisme şi autocare)
Intrare pe la Casa de Cultură (autoturisme şi autocare)
Intrare pe la Ryma (autoturisme şi autocare)
Intrare Caroline (dinspre str Apulum)

Parcarea de la Hotel Cetate Parcarea de lângă Casa de Cultură

– Parcare Bld Transilvaniei (între Bld 1 Decembrie şi Bld Revoluţiei)
– Parcarea de sub biserica M. Viteazul (zona cimitirului)

Zona 1 (albastră) – taxare 08.00 -18.00 (luni-vineri), 08.00-16.00 sâmbătă şi duminică

– Zona tribunal: Piaţa Iuliu Maniu + Parcare Tribunal + Fredcric Mistral + Strada Primăverii(H.Parc-Spice Gym) +

Parcare Taxe şi Impozite

Zona Primărie – Parcare Strada Vasile Alecsandri ( Casa Armatei), Parcare faţă Banca Transilvaniei şi magazin Unirea str Teilor

– str Trandafirilor str Avram lancu

Parcare Electrica, ambele părţi
str Regina Maria
Piaţa Alessandria
Parcare strada Traian – Basarabiei,
Strada Bucureşti ( Consiliul Judeţean) str Ion IC Bratianu
– Parcare Primărie ( Nu cea rezervata pentru instituţie) –
– Parcare Şomaj
– str Lucian Blaga str Mihai Viteazul
– str Nicolae Titulescu
– str Decebal
Pţa Consiliului Europei
– str Doinei

Zona 1 (albastră) taxare 08.00 – 20.00 (luni-vineri), 08.00-16.00 sâmbătă şi duminică:

CETATE

str. Aurel Vlaicu
– Bld 1 Decembrie
– Str Vasile Goldis
– Str Cloşca
– Bld Transilvaniei (de la Bld Revoluţiei până la intersecţia cu strada Iederii)
Bld Revoluţiei
– str Toporasilor(de la sens giratoriu-intersecţia cu str Ghioceilor)
Calea Moţilor (vis-a-vis OMV)
str Septimius Severus parcarea din fata Stadion
– str Muşeţelului
str Gheorgeh Pop de Băseşti Str Crişan str 9 Mai

Zona 2 (galbenă) -taxare 08.00 -18.00 (luni-vineri), liber sâmbătă şi duminică:

– str Simion Bămuţiu
Strada Primăverii(între intersecţiile Trandafirilor şi Simion Bărnuţiu) str George Coşbuc str Călăraşilor
str vasile Alecsandri (zona Cimitir evreiesc)
Parcare Gara
– Bulevardul Ferdinand
str Munteniei (între intersecţiile Traian şi Bld Ferdinand) str Dobrogei
– str Moldovei(între intersecţiile Iaşilor şi Bld Ferdinand) str laşilor
str Plevnei str Crişanei str Olteniei
Parcare zona Restaurant Chinezesc

CETATE

str Timotei Cipariu Bulevardul Republicii

Tarifele propuse pentru aceste zone le găsiți în tabelul de mai jos:

Pentru achitarea acestor tarife, administrația locală intenționează să implementeze sistemul de plată prin tichete răzuibile şi SMS.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Minora de 11 ani din Alba Iulia, DISPĂRUTĂ de acasă a fost GĂSITĂ de polițiști

Publicat

în

UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Minora de 11 ani din Alba Iulia, DISPĂRUTĂ de acasă a fost GĂSITĂ de polițiști

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliul său din Alba Iulia și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 2 iulie 2022, în jurul orei 19,30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în după amiaza aceleiași zile, în jurul orei 15,00, nepoata sa, SĂCELEAN NICOLETA LARISA, de 11 ani, a plecat de acasă și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit

• 140 cm înălțime;
• 50 de kilograme;
• Ochi căpriu;
• Păr lung, negru;

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

UPDATE: Minora a fost găsită pe raza municipiului Alba Iulia. Din primele data rezulta ca nu a fost victima vreunei infractiuni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

TREI drumuri județene din Alba, afectate de inundațiile din ultimii ani vor fi refăcute: Licitația de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

TREI drumuri județene din Alba, afectate de inundațiile din ultimii ani vor fi refăcute: Licitația de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări pe trei drumuri județene din Alba, care au fost afectate de inundațiile din ultimii ani. Valoarea totală a investiției este de 867.954,05 de lei.

În perioada anilor 2016-2021 pe teritoriul judeţului Alba au avut loc fenomene meteorologice deosebite, precipitaţii de mare intensitate, ploi torenţiale cu antrenare de resturi vegetale, aluviuni şi bolovăniş, care au provocat alunecări de teren, inundaţii fiind afectate părţile carosabile ale drumurilor, podeţe şi ziduri de sprijin.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru înlăturarea obstacolelor de pe sectoarele de drumuri judeţene blocate, refacerea sectoarelor de drum distruse de viiturile puternice în vederea deschiderii circulaţiei, au fost luate măsuri urgente de către administratorul drumurilor judeţene.

În urma Proceselor verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase şi a inundaţiilor înregistrate în perioada anilor 2016-2021, au fost emise Hotărâri de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţii la dispoziţia Guvernului prevăzute în bugetul de stat, pentru Consiliul Judeţean Alba şi unităţile administrative teritoriale din judeţul Alba, afectate de inundaţiile şi fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Până la această data au fost cheltuite numai o parte din aceste sume-pentru intervenţiile de urgenţă şi asigurarea circulaţiei pe drumurile respective, urmând ca prin prezenta procedură să fie achiziţionare şi contractate lucrări pentru refacerea zonelor afectate şi asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

În urma precipitaţiilor de mare intensitate din 15-19 iulie 2021 a fost afectată inclusiv infrastructura judeţeană de transport, respectiv drumurile judeţene DJ 750 A în zona Sohodol şi DJ 750 G în zona Ocoliş, acestea devenind impracticabile pe anumite zone.

Pentru eliminarea efectelor calamităţilor produse şi asigurarea circulaţiei către locuinţele din zonă, în primă fază s-au efectuat de urgenţă, lucrări de refacere a terasamentelor. În acest an, vor fi realizate lucrările necesare pentru aducerea drumurilor judeţene în starea iniţială de viabilitate.

Tot în acea perioadă a fost afectat şi drumul judeţean DJ 107 D, inclusiv Podul de la km 10+530 aflat în extravilanul oraşului Ocna Mureş.în acest an vor fi executate lucrări de reparaţii curente la pod , constând în refacerea culeilor şi a parapeţilor de protecţie.

În conformitate cu „Normativ privind întreţinerea şi repararea drumurilor publice”, ind. AND 554-2002, lucrările de întreţinere periodică a drumurilor, sunt acele lucrări care se execută periodic şi planificat în scopul compensării parţiale sau totale a uzurii produse structurii rutiere, lucrărilor de artă, de siguranţă rutieră şi clădirilor anexe aferente drumurilor.

Obiectul achiziţiei publice: execuţia lucrărilor pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale pe drumurile judeţene DJ 750 A – Sohodol, DJ 750 G – Ocoliş şi pod pe DJ 107 D.

Lucrările necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi aducerea lor la starea iniţială presupun refacerea sistemului rutier-îmbrăcăminţi asfaltice pe DJ 750 A: Sohodol şi DJ 750 G: Ocoliş pentru aducerea acestora la starea iniţială; la podul de pe drumul judeţean DJ 107 D sunt necesare lucrări de înlociire a parapetului distrus şi protecţie culei.

Cantităţile estimate de lucrări sunt:

Lotul 1 – pe DJ 750 G, pe teritoriul localităţii Ocoliş – cantitatea estimate este de 6.800 mp de strat de legătură BAD25 şi strat de uzură BA 16 , cu reprofilare şi completare strat de fundaţie din piatră.

Lotul 2 – pe DJ 750 A , pe teritoriul localităţilor Sohodol şi Gura Sohodol – cantitatea estimată este de 875,0 mp de strat de legătură BAD25 şi strat de uzură BA 16 , cu reprofilare şi completare strat de fundaţie din piatră.

Lotul 3 – Pod pe drumul judeţean DJ 107 D – parapet metalic din ţeavă pentru poduri pe o lungime de 30ml şi refacerea protecţie culei cu beton 15 mc beton cu cofrag şi armătura aferentă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru șoferul din Alba care a spulberat un bărbat în timp de conducea cu peste 90 de km/h

Publicat

în

Închisoare cu suspendare pentru șoferul din Alba care a spulberat un bărbat în timp de conducea cu peste 90 de km/h

Un bărbat din Războieni Cetate a fost condamnat de Judecătoria Aiud la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedia s-a produs în 17 august 2018. În jurul orei 15:27, în localitatea Unirea, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul cu o viteză de circa 93 km/h, observă victima care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc neamenajat și fără să se asigure, iar datorită faptului că inculpatul a circulat cu o viteză peste limita legală de 50 km/h, l-a surprins și accidentat pe acesta din urmă.

În urma impactului, bărbatul a fost proiectat în afara părții carosabile, pe taluzul șanțului din partea dreaptă a drumului, cu consecința decesului acestuia, iar autoturismul, accidentat pe partea dreaptă s-a oprit pe carosabil pe direcția Războieni Cetate – Unirea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform raportului de expertiză tehnică judiciară, viteza autoturismului condus de către inculpat constituie producere a accidentului. Astfel, inculpatul putea evita producerea accidentului dacă circula cu o viteză legală de 50 km/h sau dacă frâna și reducea din timp viteza autoturismului.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală moartea bărbatului a fost violentă și s-a datorat tamponadei cardiace prin ruptură aortică în cadrul unui politraumatism, iar leziunile traumaticeconstate la autopsie s-au putut produce prin lovire de către un autovehicul și proiectare pe un plan dur și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare