Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Concert cameral, de Ziua Națională a României, al Orchestrei de Cameră a Județului Alba. „România Tradițională – festival de tradiții și obiceiuri” continuă și în 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Concert cameral, de Ziua Națională a României, al Orchestrei de Cameră a Județului Alba. „România Tradițională – festival de tradiții și obiceiuri” continuă și în 2023

Orchestra de Cameră a Județului Alba susține, marți seara, 28 noiembrie 2023, de la ora 19:00, un concert cameral in memoriam dedicat „Anului Ciprian Porumbescu”. Evenimentul va avea loc în Sala Dietei din cadrul Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Alături de Orchestra de Cameră a Județului Alba vor evolua și soliștii Ovidiu Pârjol (pian) și Dan-Liviu Cernat (vioară).

Manifestările cultural artistice, organizate de Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire din 1918, au debutat duminică, 26 noiembrie 2023, cu lansarea cărții „Activitatea muzicală bisericească și laică din Alba Iulia în sec. XX”, autor pr. Bogdan-Laurențiu Avram.

Lucrarea, de o extraordinară valoare, a fost tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. habil. Domin Adam.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la ora 18:00, va avea loc la Centrul Etnografic al Județului Alba evenimentul „TRANS/META/ÜBER – Despre traducere și Béla Bartók – Muzica țărănească maghiară”, conferință științifică susținută de prof. univ. dr. habil. Ioan Haplea și lansare de carte cu titlul ,,Béla Bartók – Cântecul țărănesc maghiar” – traducere în limba română după ediția I, Budapesta, 1924.

Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și celelalte instituții de cultură subordonate, organizează și în acest an o serie de concerte, evenimente și acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 105 ani de la Marea Unire din 1918.

Lansat anul trecut, proiectul „România Tradițională – festival de tradiții și obiceiuri” continuă și în 2023, în Cetatea Alba Iulia, cu ateliere de meșteșuguri tradiționale românești, obiceiuri tradiționale, momente susținute de soliști vocali și instrumentiști, rapsozi și poeți populari, grupuri instrumentale și grupuri vocale tradiționale și dansuri.

Manifestările vor culmina în 1 Decembrie, cu un spectacol folcloric extraordinar susținut de artiști din toate zonele istorice ale României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr din Blaj, REȚINUT de polițiști pentru FURT: A sustras un televizor dintr-o locuință

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr din Blaj, REȚINUT de polițiști pentru FURT: A sustras un televizor dintr-o locuință Un tânăr din Blaj a fost reținut de polițiști pentru furt după ce a sustras un televizor dintr-o locuință.  La data de 25 februarie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea