Rămâi conectat

Ştirea zilei

Asociaţia Barajul Apuseni doreşte un minerit responsabil în Apuseni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 14 ani de speranţă şi aşteptare proiectul de la Roşia Montană bate pasul pe loc, în această perioada conjunctura socio-economică s-a schimbat în sensul că preţul aurului a crescut de peste 5 ori. Fiind membri ai UE, accesul la tehnologie este mult mai uşor, dar prioritare sunt resursele. În acest context exploatarea aurului de la Roşia Montană este necesară respectând legislaţia în vigoare, ţinând cont de părerea cetăţenilor din zonă care trebuie să beneficieze de bunăstare, de locuri de muncă stabile şi bine plătite, de construirea unei noi localităţi şi păstrarea vestigiilor arheologice şi arhitectonice stabilite de lege. Garantarea prin condiţiile impuse de mediu a unei vieţi decente şi lipsite de orice fel de poluare pentru întreaga zonă atât în perioada construcţiei cât şi a exploatării precum şi după terminarea acesteia.
Această asociaţie îşi propune să sesizeze orice neregulă, orice încălcare a legii precum şi orice abuz sau nerespectarea normelor de mediu, fiind aproape, şi ţinând cont de vocea comunităţii.
În concluzie asociaţia propune continuarea mineritului în zona Munţiilor Apuseni, atât la Roşia Montană cât şi la Roşia Poieni de către stat sau în asociere cu firme private prin regândirea procentelor deţinute de stat, prin durata şi modul de exploatare, aceasta fiind posibilă datorită preţului aurului şi cuprului.
Virgil Nicolae NARIŢA, preşedinte


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea