Ziarul Unirea

Asociaţia Barajul Apuseni doreşte un minerit responsabil în Apuseni

După 14 ani de speranţă şi aşteptare proiectul de la Roşia Montană bate pasul pe loc, în această perioada conjunctura socio-economică s-a schimbat în sensul că preţul aurului a crescut de peste 5 ori. Fiind membri ai UE, accesul la tehnologie este mult mai uşor, dar prioritare sunt resursele. În acest context exploatarea aurului de la Roşia Montană este necesară respectând legislaţia în vigoare, ţinând cont de părerea cetăţenilor din zonă care trebuie să beneficieze de bunăstare, de locuri de muncă stabile şi bine plătite, de construirea unei noi localităţi şi păstrarea vestigiilor arheologice şi arhitectonice stabilite de lege. Garantarea prin condiţiile impuse de mediu a unei vieţi decente şi lipsite de orice fel de poluare pentru întreaga zonă atât în perioada construcţiei cât şi a exploatării precum şi după terminarea acesteia.
Această asociaţie îşi propune să sesizeze orice neregulă, orice încălcare a legii precum şi orice abuz sau nerespectarea normelor de mediu, fiind aproape, şi ţinând cont de vocea comunităţii.
În concluzie asociaţia propune continuarea mineritului în zona Munţiilor Apuseni, atât la Roşia Montană cât şi la Roşia Poieni de către stat sau în asociere cu firme private prin regândirea procentelor deţinute de stat, prin durata şi modul de exploatare, aceasta fiind posibilă datorită preţului aurului şi cuprului.
Virgil Nicolae NARIŢA, preşedinte

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Costel 23 august 2011 at 23:17

Dorim mult succes Asociatiei Barajul Apuseni si domnului col Utiu mult succes pentru a ajunge Prim de judet ca oricum este mai bun si ca Atanasiu, Dumitrel, Potor si Florea la un loc …

Comentariile sunt oprite