Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asigurări RCA mai scumpe pentru mașinile puternice, mai ieftine pentru mașinile electrice

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurări RCA mai scumpe pentru mașinile puternice, mai ieftine pentru mașinile electrice

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat, pe 16 decembrie 2023, noile tarife de referință pentru polițele RCA. Acestea indică o ușoară creștere a prețurilor, dar și o ieftinire în cazul mașinilor electrice.

Proprietarii de mașini cu o vârstă de 30 de ani sau mai puțin, care conduc vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc, au în continuare cele mai ridicate tarife de referință RCA. ASF a anunțat un tarif de referință RCA de 4.747 de lei pentru această categorie, de la 4.709 lei în luna februarie a acestui an.

Tariful de referință pentru șoferii cu vârste de 30 de ani sau mai mici, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 cmc, înregistrează cea mai semnificativă creștere. Această categorie are acum un tarif de referință de 1.939 de lei, față de 1.822 de lei.

Pentru șoferii cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2500 cmc, tariful de referință este acum de 2.793 de lei, în scădere față de 2.832 de lei înregistrat în luna februarie.

În aceeași categorie, pentru șoferii care conduc mașini electrice, tariful de referință a înregistrat o scădere de la 1.643 de lei în februarie la 1.588 de lei în decembrie.

Citește și: Legea polițelor RCA se schimbă: Posesorii de trotinete sau biciclete vor plăti poliție de asigurare. Alte modificări

Pentru categoria de șoferi cu vârste între 41 și 50 de ani, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2500 cmc, tariful RCA de referință este acum de 2.895 de lei. Acesta a scăzut față de 2.912 lei. Suma a fost înregistrată în februarie.

În aceeași categorie, pentru șoferii care conduc mașini electrice, tariful RCA de referință a înregistrat o scădere de la 1.509 lei în februarie, la 1.476 lei în decembrie.

Șoferii cu vârsta de peste 60 de ani, care conduc mașini cu o capacitate cilindrică mai mare de 2500 cmc, au un tarif RCA de referință de 2721 de lei acum. Suma este în scădere față de 2.767 de lei înregistrat în februarie.

RCA pentru persoanele juridice

Persoanele juridice care dețin mașini electrice au înregistrat o scădere a tarifului de referință. Acum, acesta este de 2.586 de lei, în comparație cu 2.736 de lei înregistrat în februarie. Reducerea este de 150 de lei.

Tariful de referință pentru persoanele juridice care dețin vehicule de transport cu o greutate mai mare de 16 tone a înregistrat o scădere de 185 de lei (-2,1%) în luna decembrie. Astfel, a ajuns la 8.609 lei, în comparație cu 8.794 lei înregistrat în luna februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea