Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asigurarea obligatorie a locuinței: Când se vor majora prețurile polițelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurarea obligatorie a locuinței: Când se vor majora prețurile polițelor

După ce o lege nouă va aduce unele actualizări în acest sens și intra în vigoare începând cu săptămâna viitoare, polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) va fi altfel abordată de către autorități.

Astfel, cei care nu dețin o astfel de poliță se vor lovi de mai multe impedimente care ulterior îi vor obliga să recurgă la aceste măsuri de precauție. În primul rând, proprietarii care vor să schimbe statutul locuinței sau care vor să își înregistreze locuința în Cartea Funciară, nu vor mai avea această posibilitate fără a deține PAD.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Este vorba despre Legea 115/2023, care modifică Legea 260/2008 privind asigurare obligatorie a locuințelor.

Potrivit acestei noi legi, vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite.

În cazul clădirilor construite cu materiale precum betonul (locuințe de tip A) valoarea este de 100.000 lei, cu o primă brută anuală de 130 lei, de la mai puțin de 100 de lei cât este acum.

Pentru locuințele construite din paiantă, sau alte materiale de acest fel (locuințe de tip B), asigurarea va costa 50.000 lei, cu o primă brută anuală de 50 lei.

Proprietarii de locuințe vor avea posibilitatea, odată cu intrarea în vigoare a legii 115, să facă asigurări multianuale.

Totodată, cei care dețin locuințe în clădiri cu clasa de risc seismic I, nu vor putea aplica pentru aceste polițe Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), însă există alternativa asiguratorilor privați.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea