Rămâi conectat

Curier Județean

Artist albaiulian stabilit la Paris, într-o demonstraţie de virtuozitate în arta desenului. Transformă-ţi un obiect într-o lucrare, sâmbătă seara la “Habitat”!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă seară, începând cu ora 17.00,  la Galeriile Habitat din Cetatea Alba Carolina are loc un eveniment artistic interactiv inedit, unde George Bodocan, un albaiulian stabilit la Paris în urmă cu 4 ani, se întâlneşte cu toţi cei care doresc să interacţioneze cu arta contemporană, cu experienţa artistică şi umană a unui român într-una din capitalele mondiale ale culturii şi artelor.

Aduceţi cu voi orice obiect personal şi George îl va transforma într-o lucrare artistică, desenându-l, personalizând cu viziunea sa. Totul este gratis.

În cadrul acestui workshop creativ oferit de George Bodocan şi gazda sa, Galeriile Habitat, veţi putea participa pe tot parcursul serii la proiecţii video, proiecţie cu poze, lucrări scanate, discuţie despre ce înseamnă squatingul la Paris, apoi ceva muzică, iar doritorii pot sa vina fiecare de acasă cu obiecte pe care nu le mai folosesc, mici, mari etc, care vor fi personalizate.

În urmă cu doar câteva zile, respectiv 19 mai, artistul albaiulian a participat cu o expoziţie/proiecţie  personală la Paris,numită  MESSAGES BY BODO, în cadrul evenimentului anual organizat de Institutul Cultural Român din Franţa (al cărui colaborator este din anul 2008), Noaptea Muzeelor. Evenimentul a avut loc la Palais de Béhague, unul dintre cele mai frumoase palate din Paris.

„Bodo este unul dintre rarii artişti care lucrează în prezenţa celorlalţi, fie că e vorba de toţi indivizii sau de alţi artişti, scriitori, actori, pictori (…) El reuşeşte să capteze şi să recupereze energia primară pentru a o transforma apoi în arta contemporană”. Descrierea de mai sus reprezintă un mic extras dintr-o recenzie făcută expoziţiei semnată Bodo, de către profesorul Angelo Mitchievici.

http://www.facebook.com/BODOart


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea